Hírek

2016.12.25. 10:09

Hullhat-e a műfenyő "tüskéje"?

Szörnyen hullik a nem éppen olcsón vásárolt műfenyőfánk, és ez sok bosszúságot okoz az ünnepek alatt – panaszkodott egy olvasónk.

Penk Tímea

A család korábban cserepes fenyőt szokott vásárolni karácsonykor, de az nem mindig élte túl a következő évszakot. Úgy döntöttek az idén, hogy műfenyőből állítanak karácsonyfát, de a terv hatalmas csalódást okozott.

- A nagyobb bevásároló központban már elfogyott a műfa, ezért egy kisebb virágboltban vásároltunk tizennégy ezer forintért egy másfél métereset. Amikor felállítottuk, nagyon megdöbbentünk azon, hogy borzasztóan hullanak a „tüskék”, sokkal jobban, mint egy igazi fenyő esetén. Ráadásul a lehullott darabok úgy hozzátapadnak a parkettához és szőnyeghez, hogy a porszívó sem szívja fel – mesélte olvasónk.

Bár a felvételen nem jól látszik, a fa alja csupa „tüske”, ami a szőnyegbe beletapadt (olvasónk fotója)

Több műfenyő-tulajdonost megkérdeztünk, akik arról számoltak be, hogy a fának nem szabadna hullatnia a tüskéit, vagy legfeljebb minimális mértékben. Elképzelhető, hogy az olvasónk által vásárolt darab selejtes.

Arról tájékozódtunk, hogy már hét-nyolcezer forinttól is lehet venni 150 centiméter és még magasabb műfenyőt, a szebbek, különlegesebbek persze drágábbak, akár harminc-negyvenezer, vagy még magasabb áron kaphatók. A kevésbé mutatós kisebb méretű darabok már négyezer forint alatt is kaphatók, de hullani azoknak sem szabadna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!