Hírek

2016.12.28. 21:45

A szervezetnek juttassuk el a ruhákat konténer helyett

Veszprém - Hova kerülnek a gyűjtőkonténerbe dobott ruhák, hova vigye a segítő szándékú ember?

Piltman-Horváth Barbara

Olvasónk jelezte, hogy az ünnepek közeledtével úgy érezte, szeretne segíteni embertársain, ezért összecsomagolta nem használt, de még teljesen hordható állapotban lévő ruháit, hogy az erre a célra kihelyezett gyűjtőkonténerbe dobja. - Amikor odaértem, akkor láttam, hogy teljesen tele van, de pár nappal később is ugyanúgy próbálkoztam, a helyzet pedig változatlan maradt - mondta.

Teljesen megtelt a konténer használt ruhákkal és lábbelikkel Fotó: Penovác Károly

Panaszkodott amiatt is, hogy egyre kevesebb a városban a konténer, az egyik szupermarket mellől is elvitték. - Amikor érdeklődtem az üzletben, hogy visszakerül-e még, azt mondták, hamarosan visszahozzák, de azóta sem láttam ott - jelezte.

Sokan emlékeznek még arra, hogy a ruhakonténerekre felkerült a Magyar Vöröskereszt neve is, utalva arra, hogy az oda bedobott ruhákat a szervezet kapja. Igazából a tárolókat kihelyező vállalkozás a cégbejegyzés alapján használt ruhák kereskedelmével foglalkozik.

A Vöröskereszt felirat azért került a konténerre, mert korábban, áttételesen ugyan, de támogatták a szervezetet. Mivel sokakat megtévesztett a felirat, mára már le is vették azt a konténerekről. Azoknak, akik szeretnének rászorulóknak használt ruhát adományozni, inkább azt javasolják, hogy keressék fel közvetlenül a szervezetet, vagy esetleg saját maguk is kereshetnek erre rászoruló családot.

Manapság a közösségi oldalak világában, ha feltesszük és megosztást kérünk ismerősöktől, bizonyosan jó helyre fog kerülni a küldött ruhacsomag. Az ünnepek környékén és a nagy hidegek idején különösen nagy segítség lehet bármilyen ruhanemű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!