Hírek

2016.12.08. 14:53

Kevesebb lesz az adó

Erről Kontrát Károly országgyűlési képviselő, belügyminisztériumi államtitkár beszélt a minapi sajtótájékoztatóján, Balatonkenesén.

Forgács Ádám

A politikus kifejtette: a Veszprém megyei gazdasági vállalkozások nagyon jól teljesítették az elmúlt években, akár az uniós pályázatokon való sikeres szereplést, akár a gazdasági teljesítményüket vesszük figyelembe. Hozzátette: a tavalyi évhez képest nőtt a foglalkoztatottság, a gazdasági társaságok vagyona gyarapodott. Növekedett a nettó árbevétel, az átlagbérek növekedtek.


Kontrát Károly térségi országgyűlési képviselő Fotó: archív

Januártól egységesen, minden vállalkozásra 9 százalék lesz a társasági adó - jelentette be Kontrát Károly, megjegyezve, ez az EU-ban a legalacsonyabb.

- Magyarország ezzel az egyik legvonzóbb befektetési országgá válik. A Fidesz mindig az adócsökkentés pártján volt, mert amióta az adók csökkennek, a magyar gazdaság erősödik, nő a foglalkoztatottság, a bérek emelkednek, és több pénz marad az embereknél - mondta az országgyűlési képviselő.

Kontrát Károly beszélt arról is, hogy a KIVA értékhatár használhatóságának megemelésével (egymilliárdos mérlegfőösszeg) a kormány a gyorsan növekedő középvállalatokat támogatja. A munkáltatói járulékok januártól öt százalékponttal, majd 2018-ban további két százalékkal csökkennek. Kiemelte: a magyar kormány elkötelezett az erős és gyarapodó Magyarország megteremtése mellett, a magyar emberek és családok boldogulását valódi, kézzelfogható módon segíti elő.

- 2010 óta Magyarországon egy felelős kormány jó gazdálkodásának és a gazdasági növekedésnek köszönhetően lehetővé vált egy újabb nagy volumenű béremelés. A rendszerváltás óta nem volt még olyan jelentős minimálbér-emelés és szakmunkás minimálbér-emelés - szögezte le az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!