Hírek

2016.12.16. 19:31

Közösséget formáltak Egyházaskeszőn

Egyházaskesző – Belevetették magukat az ünnepvárásba a Veszprém megye határában fekvő, körülbelül ötszáz lelket számláló településen is.

Laskovics Márió

A község betlehemje december 3-ára készült el, s karácsonyi égőkkel, csillaggal kivilágítva, a katolikus templom melletti téren helyezték el, ahol még két kivilágított fenyőfa és egy szarvas is hirdeti a közelgő ünnepet.

December 5-én Mikulás meglátogatta a település fiataljait. - A Mikulás-ünnepségünkön közel hetven gyereket láttunk vendégül a kultúrházban. Minden meghívott eljött, s mindenki édességeket tartalmazó ajándék Mikulás-csomagnak örülhetett – tájékoztatott Nemes Emese, az önkormányzat kulturális munkatársa.

December 10-én adventi vásárt szervezett az önkormányzat és az Egyházaskesző Jövőjéért Egyesület az önkormányzati hivatal előtti téren. - A lakosok kézműves kirakodóvásárában forralt bort, teát, zsíros kenyeret, sütőtököt, mézet, karácsonyi díszeket, szaloncukrot, süteményeket, gyümölcsöket, savanyúságokat lehetett venni. Minden portéka házi készítésű volt. A vásár karácsonyi műsorral zárult, a gyerekek verseket szavaltak, a felnőttek pedig ünnepi dalokat énekeltek – tudtuk meg Nemes Emesétől, aki még hozzátette, a szenteste fényét templomi pásztorjáték emeli majd Egyházaskeszőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!