Hírek

2016.12.23. 11:59

Példás összefogás: sok-sok szeretet és segítség Vincének!

Veszprém – Kétmillió forintot gyűjtött össze lapunk a mozgássérült, gégekanüllel élő Németh Vincének. Az összeget jelképesen a Napló szerkesztőségében vette át a család, majd benéztek kiadónk, a Pannon Lapok Társasága nyomdájába is.

Forgács Ádám

-  A Napló olvasói ismét kitettek magukért: nyár végén még a nagydémi, édesapa nélkül maradt családnak adtak össze 2,3 millió forintot, most pedig Németh Vincének, a letapadt izmokkal született, úgynevezett AMC-betegséggel küzdő, gégekanüllel élő öt és fél éves kisfiú életét könnyítették meg kétmillió forintos támogatással. Hálásan köszönjük! – mondta házi átadó ünnepségen Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője. Köszönetet mondott a Veszprém Televízió nézőinek és a Mária Rádió hallgatóinak is, hiszen a napilap partnereiként ezekben a médiumokban is elhangzott a felhívás, tehát valószínűleg ebből a körből is érkeztek adományok Vincének.

Fotó: Pesthy Márton

A szívbemarkoló mosolyú, beszédes szemű kisfiú és szüleinek története sokakat megindított, hiszen a gyermek születésétől fogva minden nap megküzd az életben maradásért, szülei pedig minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy életét könnyebbé tegyék.

Vince két nagy műtéten van túl (gerinc és mellkas korrekció) és még több vár rá, amiket egy németországi speciális klinikán végeznek el. Mivel a kisfiú nem tud önállóan ülni, nagyon fárasztó számára a 14-15 órás autóút, repülőre pedig nem ülhetnek a gégekanül miatt. Ezért a Napló gyűjtésének célja egy oxigénkoncentrátor volt és anyagai támogatás a családi autó átalakításához. Vince kerekesszéke ugyanis 30 kiló, szerencsére ő is gyarapodik, immár 17 kilónál tart – ezt a súlyt azonban édesanyjának naponta többször ki-be kell emelnie az autóba.

Fotó: Pesthy Márton

Örömteli hír, hogy mindkét cél teljesült: kampányunknak köszönhetően a Linde felajánlotta, hogy egy megfelelő típusú oxigénkoncentrátort a családnak ad tesztelésre és ha az megfelelő Vincének, akkor kedvezményesen bérbe vehetik, amikor szükséges.

Az autó átalakítására pedig az összegyűlt adományból kerülhet sor.

Vince szülei, Zsolt és Veronika meghatódva vették át az adomány összegét tartalmazó táblát, amin még nem szerepelt az a tétel, amit a Napló kiadója az újságárusoknál eladott példányok árából ajánlott fel. Így összesen 2 004 360 forintot utalunk át Vince szüleinek.

Az átadás előtt Vince érdeklődve tekingetett a PLT veszprémi központjában működő nyomda irányába, így Horváth Gábor nyomdavezető körbevezette a családot az ország egyik legnagyobb nyomdájában. Vincét érdekelték a hatalmas, három szintes nyomdagépek, a festéktartályok, megtapintotta, zörgette a nyomtatás előtti papírt, de leginkább a targonca nyűgözte le. A nyomdagépek éppen pihentek, ami az év végi hajrában ritka pillanat, mégis jó volt így, mondták Vince szülei, mert a kisfiú az erős zajt nem bírja. A nyomda után Vince a szerkesztőségben is szétnézett. Gajdos József lapszerkesztő megmutatta a Napló laptükrét, ami szintén érdekelte, hiszen saját tabletjén sokat játszik, tanul és kommunikál, vagyis a technika világában otthonosan mozog. Hadnagy Marcell digitális szerkesztő lapunk digitális változatával ismertette meg a családot, amiben Vince is talált olvasnivalót: a Gyerekkuckóban izgalmas mese és számos olyan játék (kép összehasonlító, rejtvény, stb.) szerepel, amivel ő is szívesen tölti az idejét.

Fotó: Pesthy Márton

Vincéék a szerkesztőség után a veszprémi Karli nagyszülőkhöz mentek, majd vissza, Budapestre. Itt gyűlik majd össze a nagycsalád karácsonykor.

Ezúton is köszönjük Olvasóinknak, hogy a jó ügy mellé álltak és hozzájárultak ahhoz, hogy egy nagy terhet cipelő család mindennapjai szebbek legyenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!