Hírek

2016.12.08. 10:43

Véget ért a finnugor kulturális év

Veszprém, Iszkaszentgyörgy – Iszkaszentgyörgyön megtartották a Finnugor kulturális főváros év záróünnepségét, Veszprémben december 21-én lesz.

Balla Emőke

Az idén két település, Veszprém és a Fejér megyei település, Iszkaszentgyörgy viselte a Finnugor kulturális főváros címet. Iszkaszentgyörgyön megrendezték a záró programot, ahol finnek, észtek, hantik, udmurtok ünnepeltek a magyarokkal. Gáll Attila polgármester évértékelő, Waliduda Dániel program bemutató és Ari Kupsus köszönő szavai a település lakóinak és az együttműködő partnereknek szóltak. Arról a nagyszerű munkáról, az együttműködés határokat átívelő eseményeiről beszéltek, amely révén a magyar kultúrát és Iszkaszentgyörgyöt a világban népszerűsítették, a finnugor népek kultúráját a kétezer lakosú Fejér megyei község lakóival megismertették.

A záróünnepségen – ahol a helyi  művészeti csoportok, valamint hanti és mordvin művészek léptek fel – jelen voltak a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület tagjai is.

A Finnugor kulturális főváros veszprémi programsorozatának zárását december 21-én, szerdán este hét órakor tartják a Hangvillában. A karácsonyi koncerten finnugor oratórium és finnugor népek dalai hangzanak el. Az ünnepi koncerten a 2017. évi finnugor kulturális főváros, Vuokkoniemi képviselői átveszik a 2016. évi esemény-sorozatot szimbolikusan kísérő, fából faragott madarat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!