Hírek

2017.01.30. 16:02

Együtt a babákért

Veszprém – Egy kiskereskedelmi drogériahálózat együttműködő partnereként a Katolikus Karitász minden évben támogatja a kisgyermekes családokat.

Kutasi Zsófia

A pelenka megvásárlása a kisgyermekes családok számára jelentős anyagi terhet jelenthet. A rászoruló családok esetén a nehéz életkörülmények miatt sokszor a mások számára hétköznapi fogyasztási cikkek szinte elérhetetlennek számítanak. Ezért indította el az egyik kiskereskedelmi drogériahálózat hat éve az Együtt a babákért elnevezésű programot, mely során rászoruló családok számára adományoz pelenkát. A cél a családok és a babák támogatása, megsegítése.

A kezdeményezéshez a Katolikus Karitász együttműködő partnerként csatlakozott. A karitász minden évben segít a rászoruló családok kiválasztásában és az adományok szétosztásában, eljuttatásában. A hálózat kétszázhatvan családnak biztosít fél évre elegendő pelenkát húszmillió forint értékben.

Szijártó Gábor karitász irodai adminisztrátor a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász épületében Fotó: Veszprém-Főegyházmegyei Karitász

Szijártó László, a Veszprém- Főegyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, az egyházmegyében idén negyvenöt család számára osztanak az adományokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!