Hírek

2017.01.12. 21:10

Veszprémi nők Veszprémért

Veszprém - Hagyományos újévköszöntő foglalkozását tartotta a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület (VENŐKE) az AGÓRA-ban.

Jákói Bernadett

A több mint két évtizedes múltra visszatekintő női civil szervezet az idén is a helyi értékek megőrzésére, támogatására fókuszál. Mindezek mellett a női értékek felmutatására fekteti a hangsúlyt, azon túl, hogy a kulturális rendezvényeik szervezésében is példaértékűen részt vesz - hangzott el a női civil szervezet elnökségi köszöntőjében.

Huszárné Júlia tiszteletbeli elnök és Máthé Éva elnök hangsúlyozta, hogy a veszprémi nők sokszínű tevékenysége a város kulturális életének tarka palettáját képezi, irodalomban, képzőművészetben, zenében, közéletben egyaránt kiemelkedő értékekkel rendelkeznek. Év közbeni foglalkozásaikra is olyan vendégeket hívnak, akik a női társadalmi szerepvállalás kérdéseivel foglalkoznak. A helyi és vidéki civil szervezetekkel több éves szoros együttműködés is fűzi őket.

A VENŐKE idén is a helyi értékeket és a női értékrendet ,támogatja célkitűzéseikben

A városi rendezvényeikre idén is lelkesen készülnek, mint a Gizella Napok valamint a decemberi Női Helytállás Napja. Közös programokat terveznek a Fagyöngy valamint a Nagycsaládosok Egyesületével. A Szeniorok Társaságával is rendszeresen szerveznek programokat, így az idei együttműködés továbbra is szerepel a terveikben. Célkitűzéseik szellemi értékét -mondhatni hagyományosan- a régmúlt és a jövő összekapcsolódása vezérli.

A VENŐKE idén is megemlékezett az egyesületben aktív tevékenységet folytató legidősebb tagjairól: ezúttal Sokhegyi Jánosné Rados Líviát és Horváthné Peterdy Ilonát köszöntötték kerekévfordulós születésnapjuk alkalmából.

A vidám évköszöntő műsorban közreműködtek Mosonyi Orsolya ének, Balogh Teréz, Fodorné Jobbágy Éva, Kotheincz Jánosné, Róhrer Lászlóné irodalmi előadók, a Drágakövek Hastánccsoport két táncosa, Borda Erzsébet és Horváth Gvendolin, valamint Erős Anna a Betty és Barátai Speciális Népzenei csoport citerása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!