Hírek

2017.02.15. 17:33

Egymilliós zsákmány - Másfél évet kell leülnie

Szigliget, Veszprém - A sokadik felfüggesztett börtönbüntetés után a Veszprémi Törvényszék letöltendő szabadságvesztésre ítélte a lopással már többször lebukott férfit. A fővárosban élő M. Istvánt a hat évvel ezelőtt elkövetett kocsi feltörése miatt csak most vonták felelősségre. Ennek oka, hogy az akkor rögzített tenyérnyoma megegyezett a legutolsó helyen talált kéznyomával, ami a lebukásához vezetett.

Mátételki András

A szigligeti autófeltörést 2010 júliusában követte el, amikor megérkezett a településre a debreceni házaspár, akik, mielőtt efoglalták volna a szállásukat, megmártóztak a hűs habokban. A közelben nézelődő, korábban már többször lopás miatt elítélt férfi ekkor odalépett az autójuk mellé, s látta, dugig van a kocsi csomagokkal. A következő pillanatban befeszítette a bal első háromszögablakot, majd kinyitotta a kocsit. A család nőtagjának ellopta a mobiltelefonját, laptopját, ezek egyenként 100 ezer forintot értek.

Táskástól elvitte a nő ruhaneműjét, kozmetikai felszerelését, amelyek 50 ezret értek, s zsebre vágta a pénztárcát is, amelyben 150 ezer forint volt. Magához vette a férj 30 ezres golyóstollát, valamint egy VW indítókulcsát és a lakáskulcsot, amelyek együttesen 60 ezret értek. Akkor örült igazán, amikor rátalált az üdülésre szánt pénzre, a 680 ezer forintra.

A kocsiban 70 ezer forintos, a házaspárnak több mint 1,2 milliós kárt okozott. Mindkettőjük összes okmányát elvitte, majd öt nappal később valaki megtalálta ezeket a fővárosban az egyik szelektív kukában.A 40 éves vádlott az eljárás során először azt mondta, hogy abban az időben külföldön dolgozott, később azzal állt elő, hogy munkásokat szállított hazánk és Ausztria között. A járművön talált tenyérnyomról azt vallotta, bizonyára régebben véletlenül nekidőlt a kocsinak Debrecenben.

A Tapolcai Járásbíróság a lopásért másfél év szabadságvesztést szabott ki, aminek a végrehajtását négy évre felfüggesztették. A törvényszék viszont jogerősen úgy döntött, hogy börtönben kell leülnie másfél évét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!