Hírek

2017.02.03. 17:30

Fontos a vízelvezető rendszerek karbantartása

Veszprém megyében több települést is belvízzel fenyeget az olvadás.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosok figyelmét a belterületi árkok és átereszek kitisztításának fontosságára. A belterületi vízelvezető árokrendszerek karbantartása az év minden időszakában kiemelt fontosságú, és az állampolgárok feladata is. Megyénk településein a jelentős mennyiségű csapadék miatt kialakulhatnak helyi vízkárok, villámárvizek, ezért kérjük, hogy a lakosok biztosítsák az ingatlanjaik előtti közterületi csapadékelvezető árkokban a szabad vízlefolyást, a tulajdonosok gondoskodjanak az ingatlanuk területén felgyülemlett csapadék belvízelvezető rendszerbe történő elvezetéséről.

A tegnapi nap folyamán két településen kellett a helyi vízkárok elkerülése érdekében intézkedéseket végrehajtani. Úrkúton a Béke, valamint a Rákóczi utca közelében volt szükség a szakemberek beavatkozására, mivel a magasabb területekről jelentős mennyiségű olvadékvíz zúdult le, ami lakóházakat veszélyeztetett. A védekezés során az ajkai hivatásos tűzoltók, valamint az Ajka Járás Torna Mentőcsoport tagjai a település lakosságával összefogva egy kétszáz homokzsákból álló gátat építettek, aminek segítségével a veszélyt elhárították.

Vászolyon szintén a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű olvadékvíz jelentett veszélyt három családi házra. Itt a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók nyújtottak segítséget, akik szintén a lakossággal közösen százötven homokzsák alkalmazásával vízelvezető árokba terelték az olvadékvizet, ezzel a veszély megszűnt.

A katasztrófavédelem felhívja az ingatlantulajdonosok- és fenntartók figyelmét, hogy az átereszek tisztítása olyan aktuális feladat, amelynek elmulasztása az ingatlanokban vagy a gazdaságban komoly károkat okozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!