Hírek

2017.02.21. 20:55

Korszerű gyermekágyat adományoztak a veszprémi kórháznak

Veszprém – Kórházi gyermekágyat ajándékozott a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat a Csolnoky Ferenc kórház Gyermekgyógyászati Centrumának.

Müller Anikó Hanga

Ünnepi pillanatokat varázsoltak a kórterem falai közé, hiszen adni jó, de gyermekek számára fokozottan öröm. Hédl József önkormányzati elnök személyes, közel húsz évre visszanyúló németországi kapcsolatainak köszönhetően a zirci Erzsébet kórházba folyamatosan érkeznek az egészségügyi ellátást segítő eszközök, felszerelési tárgyak, melyekből ez idáig is juttattak a veszprémi gyermekrészlegnek. Most egy olyan korszerű gyermekágy érkezett, melyen gombnyomással lehet beállítani a kívánt magasságot és a testhelyzethez igazított dőlésszöget. Mivel a bakonyi kisváros kórházában nincs gyermekosztály, a német önkormányzat vezetése úgy döntött, elfogadva dr. Benczik Adrienn Ágnes zirci gyermekorvos javaslatát, a legjobb helye ennek a megyeszékhely Gyermekgyógyászati Centrumában lesz.

A Gyermekgyógyászati Centrum főorvos asszonya, Dr. Szabó Éva örömmel fogadta az újabb felajánlást
Fotó: Müller Anikó Hanga

Dr. Szabó Éva centrumvezető főorvos köszönetet mondott az adományért, elmondta, a zirciek már korábban is juttattak számukra a német kapcsolat révén újszülött-, kisded-, és melegítőágyakat. Hangsúlyozta, a most átadott ágy korszerű, elektromosan irányítható, fel lehet emelni a kis beteg fejét és különböző testhelyzetekbe lehet állítani, mely megkönnyíti a kezelőszemélyzet munkáját, az intenzív ellátást. A centrum hatvanhét ággyal működik – a szakmai hátteret tizenöt szakrendelés teszi még biztonságosabbá – ebből hat az intenzív, húsz a koraszülött babáké. Van sürgősségi, fertőző és általános részleg. Az ellátási körzetük az egész megye, így Zircről is fogadnak gyermekeket. Az átadáson részt vett Bittmann Károly, a nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettese. Az ágy Zircről Veszprémbe való szállítását önkéntes felajánlásként Vesztergom Gábor zirci lakos vállalta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!