Hírek

2017.02.09. 17:34

Természetismeret óvodásoknak

Veszprém – Óvodásoknak szervezett kétfordulós természetismereti vetélkedőt a Szilágyi Keresztény Iskola.

Balla Emőke

Az örökös ökoiskola harmadik alkalommal hirdette meg a versenyt, amire 215 kisgyermek nevezett. A második körben is jól teljesítőket,  114-en gyermeket, csütörtökön műsorral, ajándékokkal és kézműves játszóházzal lepték meg a szervezők.

A különdíjas Rédl Máté (Hárskúti Óvoda) a Petőfi Színház ajándékát kapta

A vallásos nevelés, a magyar népi kultúra ápolása mellett a természet iránti elköteleződés mindig  jellemző volt a Szilágyi iskolára.A környezeti nevelés  beépül a nevelés-oktatás egészébe: tanév elején osztályonként csapatépítő kirándulásokat szerveznek, két évente rendezik meg az ökonapot, családos zarándoklatot a Csatár-hegyre. A Szilágyi iskola 2005 óta viseli az ökoiskola címet,  2012-ben elnyerte az Örökös ökoiskola címet. Az intézmény idén is óvodásoknak hirdette meg a természetismereti levelezős vetélkedőt, melyen a város szinte minden óvodája részt vett, de környékbeli óvodákból is jelentkeztek. A verseny része volt egy feladatlap kitöltése, valamint egy rajzpályázat.

Az óvodásoknak, nevelőiknek és szüleiknek Halmay György, a Szilágyi Keresztény Iskola igazgatója gratulált az ünnepségen. Azt mondta, a gyerekek eredményes és jó színvonalú munkát végeztek. Nagyné Kozma Ildikó, a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont (BabaKo) vezetője köszöntőjében szólt arról, hogy a BaBaKo azért jött létre, hogy utat nyisson és segítséget adjon az ökoiskoláknak és zöld óvodáknak. Ezeknek az intézményeknek a diákjai, óvodásai megtanulták, mit jelent a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás, a nevelők elhivatottá váltak a környezetvédelem ügyében.

 

A díjátadón tizenhárom óvodának köszönték meg a versenyben való részvételt, a jutalmat Ovádi Péter önkormányzati képviselő adta át. A rajzpályázat – melynek témája: természettel kapcsolatos alkotás újrahasznosítható anyagokból – legjobbjainak járó díjakat Nagyné Kozma Ildikótól vehették át a gyerekek. Első helyezett lett Szücs Huba (Szent Margit óvoda), Döme Jázmin (kádártai Ficánka óvoda) és Józsa Botond (Örömhír óvoda). Második helyezést ért el Szokoli Diána (Hársfa óvoda), Strenner Nimród (Cholnoky tagóvoda) és Sárfi Csanád (Hársfa óvoda), harmadik lett Imre Benedek (Örömhír óvoda), Gál Zoé Napsugár (Kastélykert óvoda) és Finta Bulcsú (Ringató körzeti óvoda). Különdíjat kapott Vesztergom Hanna (Erdei tagóvoda) és Rédl Máté (hárskúti óvoda).

A rendezvényen a Szilágyi Táncegyüttes ötödik, hatodik osztályos csoportja és a Szilágyi Harangegyüttes adott műsort. A program végén a kicsik kézműves foglalkozáson vehettek részt, közösen alkothattak, vághattak, ragaszthattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!