Hírek

2017.02.15. 07:27

Verekedtek a tortásdoboz kidobása miatt: két év szabadságvesztés lett belőle

Ajka - Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a fiatalembert, akit nem először talált bűnösnek súlyos testi sértés bűntettében.

Penk Tímea

Korábban beszámoltunk arról, hogy közel egy évvel ezelőtt az albérlőtársak egy tortásdoboz kidobásán úgy összeverekedtek, hogy egyikük arccsontja betörött. Az Ajkai Járásbíróság a sértett szakértői vizsgálatát rendelte el annak megállapítására, hogy maradandó-e a fogyatékosság. A következő tárgyalásig a vádlott előzetes letartóztatásban volt annak biztosítása érdekében, hogy az eljárás lefolytatását a távolmaradásával ne akadályozza.

A bíróság ismertette a szakértői véleményt, amely szerint nem állapítható meg a sértettnél a bántalmazás során elszenvedett maradandó fogyatékosság. Az ügyészség szerint a vádlott büntetőjogi felelőssége kétséget kizáróan megállapítható, a súlyos testi sértést különös visszaesőként követte el, ugyanakkor a cselekményben sértetti közrehatás is fennáll, a fiatalember részletes beismerő vallomást tett és bocsánatkérését a sértett elfogadta.

Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy a fiatalember a szobájába ment a dulakodás után, majd az őt követő lakótársa felé irányultság nélkül hátraütött, és arcon találta. Mivel a sértett nagyobb termetű, fennáll a jogos védelmi helyzet. A vádlott ismét előadta, hogy nem volt szándékos a cselekménye, és örült annak, hogy a szakértő nem állapított meg maradandó fogyatékosságot a korábbi albérlőtársánál.

A bíróság két év szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, és három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A büntetésbe beleszámít a november óta tartó előzetes letartóztatás ideje, amelyet a tárgyalás után megszüntetett a bíróság. Az ügyészség és az ügyvéd is három nap gondolkodási időt kért annak eldöntésére, hogy tudomásul veszik-e az ítéletet vagy fellebbeznek ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!