Hírek

2017.03.02. 12:09

A becsületes megtaláló visszaadta a bankautomatában hagyott pénzt gazdájának

Veszprém – A rendőrség egy becsületes megtaláló segítéségével jelentős pénzösszeget szolgáltatott vissza szerdán a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Leitner Vera

–  A sértettek áldozattá válásának egy oka lehet, hogy az emberek közömbösséget mutatnak egymás tulajdona iránt – mondta el Miklósi György rendőr százados, a Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti alosztályvezetője szerdán, mikor a nagy összegű talált pénz gazdájának visszaszolgáltatták tulajdonát.

– Szerencsére Veszprémben jó példával szolgálhatunk arra, hogy nem tapasztalható ilyen közöny, ami más esetekben is feloldaná a kevésbé szerencsésen végződő eseményeket.  A mai alkalom jó példa arra, hogy az állampolgárok úgy járnak el, ahogy az hasonló esetekben is elvárható.

Fotó: Pesthy Márton

–  A kórháznál lévő bankautomatánál várakoztam, mikor rám került a sor. Be akartam helyezni a kártyámat az automatába, mikor azt a jelzést láttam meg a kijelzőn, hogy vegyem el a készpénzt. Ekkor gondoltam, hogy az előző tranzakció után maradhatott itt, ezért a pénzt elvettem a kiadott bizonylattal együtt, majd hétfőn bevittem a rendőrségre – monda el a neve elhallgatását kérő, becsületes megtaláló, aki nem kevés pénzösszeget szolgáltatott vissza Pap Rozáliának, az összeg tulajdonosának.

– A készpénzfelvétel során először csak a hibaüzenetet olvastam el, melyben az állt, hogy technikai okok miatt a tranzakció nem történt meg, így a kártyámat elvéve távoztam az automatától – mesélte lapunknak Pap Rozália, aki ekkor még nem sejtette, hogy nem sokkal távozása után mégis megtörtént a pénzkiadás. Még aznap személyesen bement a bankhoz, ahol egy kisebb összegű készpénzt vett fel, ám az ott kapott tájékoztatás alapján megtudta, hogy jelentős pénzösszeg hiányzik a bankszámlájáról.

Fotó: Pesthy Márton

– Mikor a rendőrség megkeresett, és elmondták, hogy az automatánál maradt a pénz, amit egy becsületes megtaláló visszaszolgáltatott, nagyon megörültem, ennél jobban nem is végződhetett volna – mondta el az megtalált összeg tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!