Hírek

2017.03.14. 19:31

Átadták a Szabad Sajtó-díjat - "A veszprémiek büszkék lehetnek a helyi médiumokra"

Veszprém – Az elismerést a városi hetilap felelős szerkesztője, Mátyus Tamás vehette át Porga Gyula polgármestertől.

Marton Attila

Porga Gyula a városháza aulájában tartott díjátadón hangsúlyozta, a sajtószabadság egy adottság, jogi keret, amelyet tartalommal az újságíróknak kell megtölteniük. Hozzátette, a veszprémiek büszkék lehetnek a sokszínű és hiteles helyi médiumokra.

Fotó: Pesthy Márton

Az elismerést a város információ-szolgáltatásában végzett kiemelkedő és minőségi munkájának elismeréseként kapta Mátyus Tamás, a Veszprémi 7 Nap felelős szerkesztője.

Fotó: Pesthy Márton

A laudációban elhangzott, a fiatal szerkesztő az egyetem alatt kezdett újságírással foglalkozni, majd 2007-ben elvégezte a Napló újságíró iskoláját. Ezután lapunknál dolgozott külső munkatársként, majd 2009-től a Veszprémi 7 Nap hetilapnál lett újságíró, 2013-tól pedig a lap felelős szerkesztője.

Fotó: Pesthy Márton

A városi hetilap szerkesztése mellett 2014-től a Magyar Távirati Iroda Veszprém megyei tudósítójaként is dolgozik.

Fotó: Pesthy Márton

A díjazott pohárköszöntőjében Darcsi István kollégájának, korábbi szerkesztőjének, Barta Évának és édesapjának, Mátyus Károlynak mondott köszönetet, majd arról beszélt, a díj nem csak neki szól, hanem a városi hetilap készítésében résztvevő csapatnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!