Hírek

2017.03.08. 19:15

Cserélik a rossz macskaköveket a veszprémi várban

Felújítják Veszprémben a Vár utca kétszázötven méteres szakaszát, a munka napokon belül befejeződik.

Marton Attila

A Vár utcai vízelvezető folyóka melletti macskakövek cseréjét és felújítását több szakaszban végzi az önkormányzat. Két évvel ezelőtt a Hősök kapuja és az Óváros tér közötti rész újult meg, a szakemberek ezúttal a Vár u. 23.-tól a Szent István király és Gizella királyné szobráig tartó szakaszon dolgoznak, mondta Kovács Zoltán, az önkormányzat városüzemeltetési irodájának vezetője. Hozzátette, a munkálatok február második felében kezdődtek és várhatóan jövő hét végére befejeződnek. A felújítás idején nem kell lezárni a Vár utcát, a behajtási engedély birtokában az autósok el tudnak jutni a Szentháromság térre, és a munkálatok miatt a gyalogosforgalmat sem korlátozzák. A mintegy 250 méter hosszú szakasz felújítási költsége bruttó húszmillió forint.

A felújítás második ütemében a Vár utcának a szobrokhoz vezető utolsó szakaszán újul meg a vízelvezető folyóka környezete
Fotó: Balogh Ákos

Az irodavezető elmondta, a 2015-ös és az idei beruházásban a legrosszabb állapotú rész, az út közepén húzódó folyóka környezete újult meg. Jövőre, amennyiben a költségvetésben sikerül forrást biztosítani, a beruházás harmadik ütemében a fennmaradó rossz állapotú felületek, elsősorban a Szentháromság tér burkolatának felújításával fejeznék be a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!