Hírek

2017.03.31. 18:40

Olvasóink segítettek a nehéz helyzetben - Pap Gyula és gyermekei reményt kaptak az újrakezdéshez

Pápa - Elképesztő, egyúttal életmentő ajándék ez számunkra, valamennyi felajánlást a gyerekeimre fordítom - jelentette ki meghatottan Pap Gyula a Napló által a családja megsegítésére indított, közel egymillió forintot eredményezőjótékonysági akció adományátadásán.

Polgár Tibor

Az adományt Néző László főszerkesztő adta át a családfőnek pénteken délután a pápai Napló-irodában. Olvasóinknak, ismerős és ismeretlen adakozóknak köszönhetően összesen 949 ezer forint támogatás érkezett a sors által alaposan meggyötört, eredetileg négyfős család számára fenntartott bankszámlára. Amikor elindítottuk a gyűjtést, Pap Gyuléák még Vanyolán éltek, azonban mostanra az édesanya magára hagyta a súlyos karsérülése után lábadozó családapát a két gyermekükkel, akik végül a férfi nővérénél leltek új otthonra Csóton.

- Elmondhatatlanul hálás vagyok az adománygyűjtés során kapott rengeteg támogatásért! Ezt az összeget a gyerekeimre fordítom, ők a mindeneim, innentől már csak értük élek - mondta Gyula az adományátadás után.

Néző László, a Napló főszerkesztője (a felvétel bal szélén) és Pap Gyula a két gyermekével, az egyéves Zsomborral, valamint a hétesztendős Fannival a péntek délutáni adományátadáson Pápán Fotó: Polgár Tibor

Mint ismert, Pap Gyula egy németországi vágóhídon vállalt munkát, hogy családjának nyugodt, biztos hátteret teremtsen, azonban a külföldi húsüzemben tapasztalható embertelen körülmények bő két hónap után fizikailag és mentálisan kikészítették az életerős férfit, aki a jobb könyökénél egy súlyos idegsérüléssel tért haza. Itthon újabb csapás következett a sorstól: kiégett a vanyolai házuk kéménye, így költöznie kellett a családnak, végül a falu régi óvodájában találtak szállást. A Napló ekkor indított számukra gyűjtést, és sokan azonnal segítő kezet nyújtottak.

Barátok, szervezetek, ismerősök és ismeretlenek, ki-ki a maga lehetőségeihez mérten adományozott. Többen személyesen keresték fel a bajba jutott kétgyermekes családot, az anyagi felajánlások mellett kaptak tűzifát, egyéves gyermekük számára jelentős mennyiségű pelenkacsomagot, illetve voltak, akik vállalták, hogy térítésmentesen újraépítik a családi ház kiégett kéményét.

Azonban az édesanya váratlanul magára hagyta a súlyos karsérülése után lábadozó Gyulát a két gyermekükkel, az egyéves Zsomborral és a hétéves Fannival, szerencsére ők hárman a férfi nővérénél új otthonra leltek Csóton. A családfő saját bevallása szerint teljesen padlóra került, egyedül a gyerekei tartják benne a lelket, de minden erejével azon lesz, hogy tisztességesen felnevelje őket.

- A lehető legjobbkor jött ez az elképesztő adomány, mostanra már csak néhány száz forintom maradt. Azt pedig nem élném túl, ha elvennék tőlem a gyerekeimet.

Elmondhatatlanul hálás vagyok mindenkinek, aki bármivel is segített nekünk. A sok jó embernek köszönhetően kaptunk egy esélyt az újrakezdéshez. A nővéreméknek is hálával tartozunk, hogy befogadtak minket, és biztosítottak számunkra két szobát. Rettentően szégyellem, hogy önzetlen, nagylelkű emberek hiába dolgoztak a vanyolai házunk kéményének rendbetételén, mivel valószínűleg oda már nem költözünk vissza. Őszintén sajnálom, hogy ez így alakult, de a legkevésbé sem rajtam múlt - fogalmazott Gyula.

Nem sokkal a péntek délutáni adományátadás után a Napló olvasóinak felajánlásaiból már el is költötte az első összeget a fiatal apuka: fagyit vett Fanninak és Zsombornak. Felhőtlen örömüket látva megnyugtathatok mindenkit, jó helyre került a csaknem egymillió forintos adomány, amivel egy szerető édesapa és gyermekei reményt kaptak az újrakezdéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!