Hírek

2017.03.15. 18:58

Hárman vehették át Veszprém legrangosabb díját, a Pro Urbe-érdemérmet

Veszprém - A nemzeti ünnepen átadták a Pro Urbe-érdemérmeket, az elismerést Markovszky György, Navracsics Tibor és Szücs József vehették át a városháza Kossuth termében szerdán.

Marton Attila

Porga Gyula polgármester  hangsúlyozta, a díjazottak személyes tapasztalataikat és képességeiket mások szolgálatába állították, több évtizedes munkájuk során olyan anyagi és szellemi értéket hoztak létre a város jobbításáért, amelyek példaként szolgálnak mindenki számára.

Fotó: Penovác Károly

Veszprém és a megye gazdasági fejlődésének elősegítésében végzett kiemelkedő munkájáért, valamint az egyetemes emberi értékek gyarapításáért tett  példamutató tevékenységéért vehetett át Pro Urbe-érdemérmet Markovszky György. A díjazott közel három évtizeden keresztül dolgozott a magyar mezőgazdaság területén. Megalakulása óta elnökségi tagja, 2007 óta elnöke a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának.

A város közéletében, a közoktatás területén végzett kiemelkedő pedagógiai tevékenységéért, valamint példamutató vezetői munkájának és Veszprém nemzetközi hírnevének öregbítéséért érdemelte ki a rangos elismerést Navracsics Tibor egykori gimnáziumi igazgató. Tanított a balatonfüredi Lóczy és a tapolcai Batsányi gimnáziumban, 1977-től a Veszprém megyei Tanács művelődésügyi osztályának vezetője, majd 1989-ig a szervezet humánpolitikát felügyelő elnökhelyettese lett. Ezután 1989-1994 között a veszprémi Vetési Albert Gimnázium első igazgatója és egyben egyik alapítója volt.

A megyeszékhely életében, a közösség javára kifejtett eredményes tevékenységének, valamint a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központ élén végzett kiemelkedő, példamutató munkájának elismeréseként kapta meg a kitüntetést Szücs József ezredes, aki 2011 óta vezeti a központot.

A díjátadón közreműködött a Mendelssohn Kamarazenekar vonósnégyese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!