Hírek

2017.05.28. 09:25

Árpi saját életét írja meg regényeiben - A 20 éves káptalantóti autista fiú történetei

Káptalantóti - A húszéves Csom Árpád azon kevés mai fiatal egyike, aki a televíziózás helyett olvas. Sőt, könyvet ír, hogy minél többen megtudhassák, milyen nehézségekkel kell szembenéznie ma egy autista fiatalnak. Árpi ugyanis autista.

Tóth B. Zsuzsa

Árpi lelkes, közvetlen, bőbeszédű. Ez regényein is meglátszik. A kötetek főhőse egy autista fiú, aki családja segítségével próbál boldogulni az életben. A kötet első része több mint 800 oldal, eddig három részt írt meg Árpi. Azt mondja, egyetlen kötetben szeretné viszontlátni írását, nem tartva attól, hogy a terjedelem az olvasók kedvét szegi. Hangoskönyv is készülhet belőle, csak kiadót kellene találni - mondja még, aztán elárulja, hogy van szakmája, kertészetet tanult.

Csom Árpád Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Édesanyja verseket ír, édesapja fát farag, a családtagok mindegyike magára talál a művészetekben. Árpi leszögezi, hogy az autizmus nem egy örök állapot. Optimista, edz, kerékpározik, fut. Jókai köteteit olvassa, hangoskönyvet hallgat, elektronikus zenét szerez, nem ül a televízió előtt. A legfontosabb most, hogy befejezze a regényt, találjon hozzá kiadót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!