Hírek

2017.05.10. 14:49

Közel 32 millió forint óvodafelújításra Nagyacsádon

Május 5-én kiderült, 18 milliárd forintot kapnak a Veszprém megyei települések a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program első körében.

Laskovics Márió

Ebből Nagyacsád község 31.640.341 forintot nyert el óvodafelújításra „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című felhívásra 2016-ban benyújtott pályázatával – tájékoztatott Szalóky Nándor polgármester.

Elmondta, nagyon örülnek a döntésnek. A nyertes pályázat tervei szerint a helyi óvoda új kültéri burkolást és színezést kap, felújítják a fűtési és meleg víz-ellátási rendszert, valamint a vizesblokkot.

Illetve kiépítenek egy mozgáskorlátozott mosdót, és a mai kor igényeinek megfelelő akadálymentes bejárati rámpát. Továbbá a kerítés vonalát szűkítik egy parkoló kialakítása céljából.

A munkálatok várhatóan június 1-től kezdődnek el. Hozzátette, utak aszfaltozására irányuló pályázatot is benyújtott az önkormányzat, az még elbírálás alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!