Hírek

2017.05.17. 20:00

Szülinapos iskola: a Rózsa kiváló márkanév lett a városban

Szem nem maradt szárazon a Rózsa Úti Általános Iskola harmincéves ünnepi gálaműsorán, ahol a város vezetői, jelenlegi és egykori tanárok, diákok, szülők együtt ünnepeltek.

B. Virág Rita

No, de ne szaladjunk ennyire előre! A Rózsa iskola alapításának harmincadik évfordulóját ünnepli, ebből az alkalomból a tanév során számtalan programot szerveztek az intézményben. A hagyományos Rózsa-gála is ünnepi köntösbe bújt, ezúttal az Agóra nagyszínpadán léptek fel az iskola diákjai, korábbi tanítványai.

A műsort a Prima-díjas Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar kezdte, majd Sándor László, az intézmény igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, aki arról beszélt, nagyon fontosak az emlékek, de még fontosabb az, hogy büszkék lehetnek az iskola szellemiségére, az összetartó diákságra, az empatikus és felkészült pedagógusokra. A Rózsa iskola elismert intézmény Veszprémben és ezt mindannyian együtt érték el.

A Rózsa iskola néptánccsoportját Lovasi Márta és Kovács Krisztián készítették fel
Fotó: Pesthy Márton

Porga Gyula, a város polgármestere felidézte, mi történt 1987-ben a nagyvilágban és a városban, és az iskolaalapítók bátorságát, tettrekészségét emelte ki.

Szauer István tankerületi igazgató fantasztikus humorral, könnyed eleganciával beszélt és többek között azt is kiemelte, a Rózsa mára fogalommá vált, kiváló márkanév lett a városban.

A Rózsa néptánccsoportja parádés előadásával hangolódhattak a nézőtéren helyet foglalók. Minden fellépő elégedett lehetett, a nézők vastapssal jutalmaztak valamennyi előadást, több énekszámot meghallgathattunk, de láttunk csodás balettprodukciót és különböző tánccsoportok is színpadra kerültek. A 4.a osztályosok farsangi műsora hatalmas siker volt, óriási ovációval ért véget a gála első része.

A szünet után a 8.b farsangi előadása is mindenkit lenyűgözött, ahogy a különböző zenekarok, énekes, táncos fellépők produkciója is. A gála közös énekléssel ért véget, ahol a tanári kórus is szerepet kapott, vele együtt valamennyi szereplő a színpadra állt. Szülők, egykori és mai diákok és tanárok együtt könnyeztek a megható pillanatok alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!