Hírek

2017.06.29. 19:25

A pápai rendőrkapitányság információit hallhatták a Honvéd Bajtársi Klub tagjai

PÁPA - A kerékpáros és a gyalogos közlekedésről, valamint a besurranások és a strandi lopások megelőzéséről kaphattak hasznos információkat a Honvéd Bajtársi Klub legutóbbi összejövetelének résztvevői a helyi rendőrkapitányság munkatársainak köszönhetően.

Polgár Tibor

A Huszár Közösségi Házban tartott bűn- és baleset-meg- előzési tájékoztatón Varga Balázs rendőr alezredes, a pápai kapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a kerékpáros és a gyalogos közlekedés szabályaira hívta fel a figyelmet.

A kerékpározás kapcsán kiemelte az irányjelzés és a láthatóság fontosságát, továbbá bemutatta a személyszállítás szabályait és a kerékpározással összefüggő tilalmakat. A gyalogos közlekedés vonatkozásában rámutatott az úttesten történő átkelés veszélyeire, amit egy megtörtént közlekedési balesetről készült videofelvétellel szemléltetett.

Az ajkai sportesemény résztvevőit három szám várta

A rendezvény második felében Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, megelőzési előadó a nyári időszakban gyakoribbá váló besurranások és strandon elkövetett lopások megelőzéséhez adott hasznos tanácsokat. Kérte a megjelenteket, hogy otthon tartózkodásuk alatt is zárják az utcakaput és a bejárati ajtót, valamint a lakás szellőztetése során járjanak el körültekintően, különösen akkor, ha otthonuk ablakai az utcára nyílnak.

A strandi lopások megelőzése érdekében az értékmegőrzők használatára, illetve ennek hiányában a parton hagyott holmik őrzésének szükségességére mutatott rá, hiszen sem a parkolóban hagyott gépkocsi, sem a törölközővel letakart táska nem nyújt teljes biztonságot az értékek számára.

A fórum zárásaként az egyenruhások válaszoltak a feltett kérdésekre, valamint minden résztvevő magával vihette a Pápai Rendőrkapitányság gyalogosok számára készített kiadványát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!