Hírek

2017.07.07. 11:08

Balaton-átúszás - Megrendezik vasárnap a versenyt

Budapest - Vasárnap megrendezik a 35. Balaton-átúszást - a főszervező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint.

Tóth B. Zsuzsa

Az első halasztást követően szombatra kiírt eseményt csütörtökön vasárnapra tették át azzal, hogy végleges döntés péntek délben várható.

"Az OMSZ siófoki obszervatóriumának előrejelzése alapján a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével most vasárnap közel ideális feltételekkel lehet megrendezni az eseményt" - áll a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

Ebben arra is kitérnek, hogy a víz várható hőmérséklete 25-26 fokos lesz, de a délutáni bizonytalan időjárás miatt 7.30-tól az eredetileg megjelölt 13 helyett csak déli 12 óráig lehet majd elkezdeni az úszást az 5,2 kilométeres távon.

A Révfülöp és Balatonboglár közötti átúszást eredetileg múlt szombaton rendezték volna, de a kedvezőtlen időjárás miatt a rendezők akkor is a halasztás mellett döntöttek.

A helyszíni nevezés aznap reggel hét óra és 11.45 között lehetséges, majd vérnyomásmérésen esnek át a nevezők. A rajthelyszín Révfülöpön, a Halász u. 7. szám alatt, a labdarúgópályán lesz, rajtolni 7:30–12:00 óra között lehet. Rajtolás előtt vízzel való frissítést ajánlanak, az 5,2 kilométeres útvonalon a biztosító hajókban vízzel és szőlőcukorral lehet frissíteni. Célba érkezéskor minden teljesítőnek lehetősége lesz teával frissíteni, továbbá a célterületen belül egy beérkező csomagot adnak át a támogatók ajándékaival. Az átúszást legkésőbb 12 órakor lehet megkezdeni.

A szervezők kérik az indulókat, hogy a célba legkésőbb 16 óráig érkezzenek meg, ezért induljanak időben, a lassan úszók ne hagyják az utolsó pillanatra a rajtolást! A fenti időpontok az időjárási helyzet változása következtében módosulhatnak, korábbra kerülhetnek, amiről a hatóságokkal történt egyeztetést követően a rendezőség dönt. Az időtúllépés esetén az indulók a záróhajóra kötelesek felszállni, azt csak a boglári célnál hagyhatják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!