Hírek

2017.07.12. 20:45

Épül az egészségház Veszprémben - Akadálymentesített, korszerű és energiatakarékos épület lesz

VESZPRÉM - Megkezdődött a Kabay utcai új egészségház építése. Az épületben három háziorvosi rendelőt és két védőnői tanácsadót alakítanak ki.

Marton Attila

Brányi Mária alpolgármester elmondta, a belvárosi területen épülő, akadálymentesített egészségház korszerű és energiatakarékos épület lesz. Hozzátette, a három háziorvos betegei jelenleg a szakrendelőben tudják igénybe venni az alapellátási szolgáltatást. Az alpolgármester arról is beszélt, az ingatlanon tíz parkolóhelyet is kialakítanak.

Az épületben három háziorvosi rendelőt és két védőnői tanácsadót alakítanak ki, mondta Brányi Mária alpolgármester
Fotó: Marton Attila

A közel 175 millió forint értékű fejlesztést 126 millió forinttal támogatja az Európai Unió, ezt az összeget mintegy 48 millió forint önkormányzati forrás egészíti ki. Elmondta, a helyszínen korábban szovjet katonai temető volt, a sírokat azonban már több mint tíz éve exhumálták és a Vámosi úti temetőbe helyezték át.

A kivitelező részéről Cziráki Zsolt ügyvezető igazgató elmondta, jelenleg az alapárkokat ássák a cég munkatársai, a fejlesztés várható befejezése november 30-a. Hozzátette, a 370 négyzetméteres földszintes épületben a három orvosi rendelő és a védőnői tanácsadók mellett több további helyiség, például öltözők, teakonyha kapnak helyet.

Gelencsér Ferenc műszaki vezető kérdésünkre elmondta, az 1850 négyzetméteres telken ezer négyzetméter zöldfelület lesz és 450 négyzetméter burkolt felület. A létesítmény nyugati részén helyezkedik el a három orvosi rendelő, a Kabay utca felől a védőnői tanácsadók külön bejáraton közelíthetők meg.

Az egészségházban rendel majd Gergelyi Ákos, Kisvarga Magdolna és Sinka László háziorvos, Barabásné Fehér Krisztina és Szalainé Domján Réka védőnők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!