Hírek

2017.07.07. 19:10

Jó közösségépítő rendezvény Hárskúton a falunap

HÁRSKÚT Gyakorlatilag a helyi civil szervezetek nagy közös összefogása ez a nap, így tudnak forrást biztosítani a rendezvényre, hogy az minél színesebb és változatosabb legyen.

Molnár Sándor

A település lakói várják és szeretik is a falunapot. Tábori Ferenc polgármestert egy már kialakult szervezőgárda segíti a programok összeállításában és lebonyolításában. Ez a nap egy jó közösségépítő, közösségerősítő rendezvénnyé alakult az évek során, talán ennek is köszönhető, hogy legalább a fél falu részt vesz a műsorok valamelyikén. Programokban pedig nem volt hiány. A veszprémi tűzoltók látványos roncsvágási bemutatója mellett rendeztek bálagurító-versenyt, volt lövészet, rodeóbika-lovaglás, buborékfoci, sörmérföld és öt csapat részvételével kispályás focitorna is.

A szalmabála megmászása nem egyszerű Fotó: Pesthy Márton

A főzőversenyen 11, főleg helyiekből álló csapat indult. Alapanyagként sertéslapockát kaptak az alkalmi szakácsok, akiknek a fantáziájára volt bízva, hogy mit készítenek a húsból. A versenyben részt vevő csapatok egymást pontozták és ez alapján alakult ki a végső sorrend.

- Nagyon jól sikerült a falunap, jó volt a hangulat és kegyes volt hozzánk az időjárás. Minden korosztály talált magának megfelelő programot és emiatt nagyon sok gratulációt és köszönetet kaptam - összegezte a tapasztalatokat Tábori Ferenc polgármester.

Az arcfestés a gyerekek kedvenc programja
Fotó: Pesthy Márton

Az önkormányzat mellett a helyi vállalkozók, a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Hárskút Fejlődéséért Közalapítvány is támogatták a rendezvényt. Az Ifjúsági Egyesület is pályázott és kapott pénzt erre az alkalomra. Gyakorlatilag a helyi civil szervezetek nagy közös összefogása volt ez a nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!