Hírek

2017.07.17. 19:35

Oktatási kérdések Veszprémben

VESZPRÉM Magyarország megújulásának egyik legalapvetőbb feltétele a versenyképes tudást biztosító oktatás, véli az LMP.

Balla Emőke

Ungár Péter, az LMP országos elnökségi tagja szerint a lefelé tartó bérversenyből csak egy sokkal jobb minőségű oktatási rendszerrel tudunk kilépni. Az LMP minden 100 forintból 20 forintot oktatásra költene; növelné a pedagógusok önállóságát, és visszaadná azoknak az önkormányzatoknak a fenntartói jogokat, melyek akarják és képesek iskoláikat működtetni; ingyenessé tenné az első diploma megszerzését; megvédené a vidéki felsőoktatási intézményeket. Magyarország egyik legsúlyosabb problémája az egyre erősödő kivándorlás. A fiatalok itthon tartásának egyik fontos feltétele a magas színvonalú oktatás biztosítása.

Az oktatási rendszernek a tudásalapú társadalom fejlesztését kell szolgálnia. Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő emlékeztetett arra, a Pannon Egyetem a térség fejlődésének egyik legfontosabb záloga. A helyi politikusoknak mindent meg kell tenniük azért, hogy az egyetem egysége fennmaradjon. A veszprémi önkormányzat felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjra vonatkozó rendelete az LMP szerint kiegészülhetne a megyei jogú városban élő diákok olyan típusú motiválásával, hogy tanulmányaikat helyben, a Pannon Egyetemen folytassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!