Hírek

2017.07.29. 08:47

Szenzáció: két Anna-bál Szépe egy családban

Ma is megdobban a szívem minden Anna-bál előtt, álomként emlékezem vissza 1993-ra, illetve 1994-re, idézi fel emlékeit az ajkai Mahelszkiné Kovács Emma.

Kovács Erika

Azt mondja, ma is hihetetlen számára, és életre szóló, mesebeli emlék, hogy Marianna és Andrea lánya egymás utáni években lett Balatonfüreden, az Anna bál királynője!

Megdobban a szívem, amikor közeleg a bál időpontja, emlékezik az édesanya. Emma boldogan beszél arról, hogy mekkora izgalommal készülődtek lányai a bálra, ami nekik hatalmas élménynek számított. Ő meg nyugtázta, fantasztikus, hogy lányai eljutnak erre a gyönyörű estre, amelyről majd szép emléket őriznek életükön át! Akkor még nem gondolta, hogy mindkettő lánya nemcsak egy maradandó emlékkel lesz gazdagabb, hanem a bálkirálynőnek járó címmel, porcelánvázával, aranyalmával is!

Marianna halványlila ruhában 1993-ban a bálon Fotó: Archív

Az édesanya felidézi, Mariannát akkori szerelme hívta el a bálba 1993-ban, lánya akkor 17 éves volt, és egy nagyon szép halványlila ruhát választott ki. –Bátya, kérlek, menj át anyához, és mondd meg neki, hogy megnyertem az Anna-bált! Ezzel jött át hozzám a bátyám a bál utáni reggelen, mert akkoriban nekem még nem volt vezetések telefonom, és Marianna bátyámon keresztül üzente meg a hatalmas hírt nekem, idézi Emma. Aztán a család azonnal autóba ült Andreával, Emma kisebbik lányával együtt, és Balatonfüreden ámulattal nézték a hintózást. - Mindenki Mariannát ünnepelte, ez kimondhatatlan érzés egy anyának, mondja ma is meghatódva Emma, aki akkor még nem gondolta, hogy ebben a különleges élményben egy év múlva ismét része lesz.

Elmeséli, egy év múlva ugyanis Marianna a húgát, Andreát a tiszteletjegyével elvitte a bálra. Akkor úgy alakult, hogy Emma családjával Balatonfüreden tartózkodott, sétált, és ma is hihetetlennek tartja a pillanatot, amikor megtudta, Andrea lányát is a bál szépének választották, aki akkor 16 éves volt. - Az ünneplés idejére mi is bementünk a bálba, és nem lehet szavakba önteni azt, amit akkor éreztem! – említi Emma, majd nevetve hozzáteszi, emlékszem, valaki odajött hozzám akkor, és azt mondta, nincs még egy lánya? Mert ha nincs, akkor jövőre jöjjön el a bálba!

Andrea  1994-ben lett bálkirálynő Fotó: Archív

Az édesanya ma is nagyon büszkén emlékezik a füredi Anna bálra, és azt mondja, neki mindennél többet jelent, hogy lányai, vejei nagyon jó emberek, családcentrikusak. Nagyobbik lánya, asszonynevén Huszár-Mahelszki Marianna angol tanár a balatonfüredi Lóczy gimnáziumban, a kisebbik, aki férje után Steinhausz Andrea nevet viseli, Csopakon él és fitneszedző lett. –Boldogan, szép családban élnek, én pedig sokat találkozom velük, illetve öt gyönyörű unokámmal, mondja örömmel Emma, aki a lányok gyerekszobájában büszkén őrzi a porcelánvázákat, az aranyalmákat pedig a lányok vitték el magukkal.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!