Hírek

2017.08.14. 16:28

Elvarázsolta a közönséget az idei marcalgergelyi falunap

Marcalgergelyi – Sport, tűzoltó bemutató, változatos kulturális műsorok, bűvész show, kenyérszentelés, közös vacsora és éjjelig tartó bál, ezek szerepeltek a falunapi programban.

Laskovics Márió

A község önkormányzata szombaton tartotta idei falunapját. A Marcalgergelyi Sportegyesület délelőtt a sportpályánál baráti labdarúgó mérkőzéseket és ügyességi programokat szervezett, illetve tűzoltó bemutató is ámulatba ejtette a gyerekeket, akik be is öltözhettek lánglovagnak. Délután a megnyitót követően a kultúrháznál felállított színpadon egymást váltották a fellépők. A Takácsi Kicsi Csajok, a Takácsi Táncoló Talpak, illetve két celldömölki néptáncos, Horváth Eszter és Gelesits Marcell produkciói után a négyfős vinári Musix Mix ismert slágereket, míg a háromszemélyes helyi Wideance cigány táncokat adott elő. Csirmaz András bűvész show-ja után még a Karakószörcsöki Kulturális Egyesület, és a Nemesszalóki Táncoló Talpak lépett fel – tájékoztatott Szabó Balázs polgármester.

Főleg papír eszközökkel kapcsolatos trükkökkel varázsolta el a publikumot a soproni bűvész, Csirmaz András

Este a helyi evangélikus lelkész, Wagner Szilárd áldotta meg az új, szalaggal átkötött kenyeret, majd közösen imádkoztak a jelenlévőkkel, s mindenki kapott egy kis darabot a felszentelt kenyérből. A krumpligulyás vacsorát követően éjjelig tartott a bál a vönöcki Eldorado-val, valamint az erdélyi Bertici fivérekkel. Utóbbiak fellépése nagy sikert aratott, többen is felmentek a színpadra, és közösen énekelték a dalokat az előadókkal.

Délelőtt a sportpályán foci meccseket játszottak, valamint a tűzoltó bemutató is várta az érdeklődőket

Este Wagner Szilárd evangélikus lelkész szentelte meg az új kenyeret

A faluvezető kiemelte, a mintegy 250 résztvevő nagy örömét lelte a színpadi műsorokban. Különösen a soproni bűvész varázsolta el őket, aki többek között a közönséggel közösen szalvétát „tüntetett el", illetve egy néző bankjegyét is semmissé tette, majd egy narancsból varázsolta vissza. Hozzátette, minden egyes fellépőt megvendégelt az önkormányzat, illetve örül annak, hogy többen maradtak a bálra, mint tavaly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!