Hírek

2017.08.23. 16:25

Nyárbúcsúztatót szervez a Vadrózsa

ŐSI - Nyárbúcsúztató népzenei fesztivált szervez a Vadrózsa citerazenekar Ősin, a szabadtéri színpadon augusztus 26-án.

Balla Emőke

A Vadrózsa citerazenekar 1989-ben alakult Berhidán. A kezdetben nagy létszámú csapat hamar lemorzsolódott, mára hat fiútestvér alkotja a zenekart.

- A zene szeretetét édesapánktól kaptuk, aki egy citerakészítőnél dolgozott és kiválóan játszott a hangszeren. Zenélni nem tanultunk, saját szórakoztatásunkra játszottunk - tájékoztatott Báthory Tamás. - Költözés miatt 1999-től Ősi községhez tartozunk, ahol a helyi rendezvényeken zenéltünk, mára a környező községek, városok többségében felléptünk.

Hat fiútestvér alkotja a zenekart
Fotó: Vadrózsa Citerazenekar

A Vadrózsa citerazenekar évente több felkérést kap az ország minden pontjáról, versenyeken, minősítőkön vesz részt szép eredménnyel. Szívesen játszik népzenét, műdalokat, komolyzenét, a zenekar tagjainak szívéhez a magyar nóta áll a legközelebb.

Idén első alkalommal szervezik meg a népművészeti találkozót, több citerazenekar, énekkar, mutatja meg tehetségét a színpadon. A fesztivál augusztus 26-án délelőtt fél tizenegykor kezdődik a szabadtéri színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!