Hírek

2017.08.11. 17:22

Szoborcsoportot avattak Veszprémben

Szent Annát, Szent Joachimot és Szűz Máriát ábrázoló szoborcsoportot avattak fel Veszprémben, a Szent Anna-kápolna előtti téren ma délután.

Napló-információ

Egy műalkotás közösséget szervez – emlékeztetett Porga Gyula, Veszprém polgármestere beszédében, melyben örömét fejezte ki, hogy újabb alkotással gazdagodott a város közössége és szépült a közterület egy megújult térrel. Megköszönte Szabó Imrének a felajánlást és Piller Csabának, az alkotónak a munkáját.

A szobor leleplezése után Márfi Gyula érsek mondott beszédet majd áldotta meg az alkotást.

A főpásztor arról beszélt, hogy az egyház megbecsüli és tiszteli az anyaságot. Olyan nőkre van szükség, akik vállalják az anyai és a nagyszülői szerepet. Hangsúlyozta, hogy kérnünk kell Szent Anna – főegyházmegyénk védőszentjének – közbenjárását, hogy a szülők és a nevelők arra törekedjenek, hogy a fiatalokat egyszerre kell tanítani és nevelni. A jó iskolának és a jó szülőnek arra kell törekednie, hogy ne csak informálja, hanem formálja is a gyermekeket.

Közreműködött Dominek Anna színművész és az Orlando Énekegyüttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!