Hírek

2017.08.21. 09:51

Teheneket szerzett meg az álfuvaros

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a három férfival szemben, aki közül a 33 éves elkövető tavaly tavasszal csalással szerzett meg kilenc szarvasmarhát, majd kérésére társai a tehenek krotáliáját (füljelzőjét. A szerk.) eltávolították és elégették, közölte Papp Norbert, a Veszprém Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Kovács Erika

A vádirat szerint a Veszprém megyei településen élő, állattenyésztéssel foglalkozó sértettek 2016 márciusában kilenc szarvasmarhát vásároltak egy Győr-Moson-Sopron megyei cégtől, azonban a teheneket elszállítani nem tudták, így hirdetés útján kerestek fuvarozót. A hirdetésre a vádlott jelentkezett, de már azzal a céllal, hogy az állatokat a sértettek megtévesztésével megszerezze. A férfi a teheneket a sértettek telephelye helyett saját testvére marhatelepére szállíttatta, majd társai a közreműködésével a szarvasmarhák füléből a krotáliákat eltávolították és elégették. A nyomozó hatóság valamennyi szarvasmarhát a sértett részére átadta, így a csalással okozott mintegy 2.800.000 forint kár megtérült.

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség a 33 éves férfival szemben szabadságvesztés, míg a közreműködő társaival szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!