Hírek

2012.05.27. 17:37

Előzetesben a rabló, aki benzinnel locsolta le a pénztárost

Balatonszepezd - Sikertelen rablás történt pénteken Balatonszepezden egy pénzváltóban: a rabló benzinnel locsolta le az alkalmazottat, és késsel is fenyegette. Végül egy szolgálaton kívüli rendőr fékezte meg. A férfit vasárnap előzetesbe helyezték.

Napló Online

A veszprémi városi bíróság vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte a férfit, aki sikertelenül próbált meg kirabolni egy pénzváltót.

Előzmények

Pénteken 16:20 óra körüli időben érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint egy balatonszepezdi pénzváltóban rablást kíséreltek meg.

A 40 éves férfi egy befőttes üvegből benzinnel locsolta le a pénzváltóban tartózkodó alkalmazottat, majd öngyújtót és kést vett elő, és a pénzt követelte. Ekkor lépett a tulajdonos is a helyiségbe, és dulakodás alakult ki. Az elkövető ekkor azt mondta, megadja magát, de amint a tulaj nem figyelt, megpróbálta elhagyni a
helyszínt. Ekkor a két sértett utána ment, s már az utcán kísérelték meg feltartóztatni. Ezt vette észre egy arra haladó szolgálaton kívüli rendőr, aki segítségükre sietett. Szolgálatba helyezte magát, s elfogta a 40 éves kiskunlacházai férfit - tájékoztatott a rendőrség.

A helyszínre érkező rendőrök a férfit a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra állították elő, őrizetbe vették, majd fegyveres rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrség az elkövető előzetes letartóztatását kezdeményezte, várhatóan erről a következő három napon belül döntés is születik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!