Hírek

2015.04.12. 21:29

Rig Lajos ígéri, a térség összes lakója érdekeit képviseli majd

Az országgyűlési képviselő választás eredményének 99,13 százalékos feldolgozottsága szerint a győztes Rig Lajos.

MTI

Rig Lajos a Jobbik jelöltje szerezte meg a szavazatok 35,27 százalékát, Fenyvesi Zoltán, a Fidesz jelöltje 34,38 százalékot szerzett, míg Pad Ferenc, az MSZP je 26,27 százalékot. Az LMP jelöltje, Sallee Barbara a negyedik helyet szerezte meg 2,05 százalékkal, az ötödiken pedig hárman osztoznak. Borbély József független jelölt, a Magyar Munkáspárt jelöltje, Filemon Kristóf, valamint a Zöld Párt indulója, Ács László. A kis különbség miatt az eredmény még nem végleges. Egy szavazókörben ugyanis vasárnap este nem számlálják össze a szavazatokat a külképviseletekről később hazaérkező voksok miatt. Ebben a szavazókörben többen szavaztak (legalább 483-an, legfeljebb 536-an, attól függ, hogy az átjelentkezettek közül végül mennyien éltek szavazati jogukkal), mint amennyi a különbség a jobbikos és Fenyvesi Zoltán Fidesz–KDNP-s jelölt között, tehát az eredmény megváltozhat.

A térségben élő összes polgár akaratát szeretném teljesíteni becsületes, tisztességes munkával. Ezek voltak Rig Lajos első szavai, miután kiderült, hogy a választópolgárok nagy része rá szavazott. – A csatába mindig győztes gondolatokkal kell indulni, de a győzelem ott fent dől el egy barátom szerint. Mindent elkövetek, hogy méltó legyek arra a sok támogatásra, amelyet a kampány során kaptam. Elsősorban családomnak, feleségemnek vagyok hálás – mondta Rig Lajos. Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint történelmi győzelmet arattak most, amikor megszerezték az első egyéni mandátumot a Jobbik történetében.


– Végre az egészségügyi dolgozóknak is lesz harcosuk a magyar Országgyűlésben. Ma elbukott az arrogancia, a korrupció. A magyar embereknek elegük lett a fenyegető hatalomból. Ma itt, Tapolcán bebizonyosodott, hogy képesek vagyunk a győzelemre. Dobó Zoltán polgármester ígérte, hogy mindenben segíti Rig Lajos munkáját.

Dobó Zoltán polgármester (j) ígérte, hogy mindenben segíti Rig Lajos munkáját (b) 
Fotó: Penovác Károly

Fenyvesi Zoltán, a Fidesz–KDNP jelöltje sajtótájékoztatón gratulált a jobbikos győztesnek, Rig Lajosnak. Kéri tőle, hogy folytassa Lasztovicza Jenő megkezdett munkáját.


Rig Lajos megköszönte beszédében a választópolgárok részvételét, függetlenül attól, hogy kire szavaztak. Azt ígérte, hogy mindannyiuk érdekeit képviseli a jövőben. – Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt napokban Tapolcán, Ajkán, Sümegen, és a környék többi településein volt az ország szeme. Rengeteg lakossági fórumon, sok ezer konzultáción, megbeszélésen vagyunk túl. Ezek a találkozók arról győztek meg, hogy az itt élők szívükön viselik ennek a gyönyörű vidéknek a sorsát.

– Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik megtiszteltek minket bizalmukkal és támogattak a szavazataikkal. Köszönet illeti a környék minden választópolgárát, amiért aktívan részt vettek a térség jövőjével kapcsolatos együttgondolkodásban. Köszönöm a rengeteg javaslatott, amellyel segítették a munkánkat. Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, akik az elmúlt időszakban nagy munkát végeztek és mindig mögöttem álltak. Számomra ez óriási erő. Szeretnék gratulálni a győztesnek, Rig Lajosnak. Kívánom neki, hogy folytassa Lasztovicza Jenő megkezdett munkáját és a legjobb tudása szerint felelősséggel szolgálja az itt élőket. A mai eredménytől függetlenül továbbra is meggyőződésem, hogy a következő évek legfontosabb feladata a munkahelyteremtés, a munkahelyek megőrzése, illetve azoknak az embereknek a segítése lesz, aki a hátukon cipelik az országot – fogalmazott Fenyvesi Zoltán a kamerák előtt, a Fidelitas fiatal vezetőinek gyűrűjében.

– Erősödött az ellenzék, de nem eleget, a munkát még intenzívebben kell folytatni – nyilatkozta Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője a választás estéjén. – Sajnos, nem tudtuk kellő erővel megmutatni, hogy mit is jelent az ajkai modell, az alacsony munkanélküliség, a fejlődés, a tudáshoz való hozzáférés – mondta az frakcióvezető, hangsúlyozva az MSZP felelősségét. 

– Ha a Fidesz így folytatja, akkor nem lesz jövőt formáló ereje. Világossá kell tenni a Fidesznek, hogy hol áll: a demokratikus oldalon, ahol vannak versengések és viták, de nem kérdőjeleződik meg az európai értékek iránti elköteleződés, az emberi élet és értékek tisztelete – emelte ki a pártelnök. Pad Ferenc képviselőjelölt megköszönte a választóknak és minden ismerősének, aki részt vett a kampányban. Sok emberrel találkozott, sok élménnyel gazdagodott.A Demokratikus Koalíció alelnöke, Varjú László azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz és Orbán Viktor centrális erőtér modellje megbukott. Hol jobbról, hol balról megverik – fogalmazott. – A demokratikus erőknek az a felelőssége, hogy felkészüljenek egy jobb szereplésre – mondta az alelnök, aki bízott a győzelemben. Úgy látja, hogy a „maffiakormány működése” egyre inkább előtérbe hozza a szélsőséges nézeteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!