Hírek

2015.02.03. 18:05

Veszprémi választás - Bemutatkozik Gerstmár Ferenc, az LMP képviselőjelöltje

Időközi országgyűlési választást tartanak Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében február 22-én. Lapunk bemutatkozási lehetőséget biztosít a képviselőjelölteknek, akiknek három-három kérdést tettünk fel. Ezúttal Gerstmár Ferencet, az LMP jelöltjét ismerhetik meg olvasóink.

Napló-információ

Gerstmár Ferenc vagyok, negyvenegy éves művelődésszervező. Feleségemmel és négy gyermekemmel Veszprémben élek. 2010 óta a veszprémi önkormányzatban képviselem a város lakóit. A közjóléti bizottság alelnökeként, valamint a városstratégiai és városmarketing-bizottság tagjaként tevékenykedem. Az LMP országos elnökségi tagja, önkormányzati és rendészeti szakszóvivője vagyok.

A mindennapi boldogulást segítő, felelős és őszinte képviseletet ígérhetek az itt élőknek. Közösen megmutathatjuk: az embereket magukra hagyó, felelőtlen politika ideje lejárt. Elegünk van abból, hogy a kivételezések árát az emberek fizetik meg. Azért politizálok, hogy minél többen bekapcsolódhassanak a helyi közösségek és közvetve az ország építésébe. Esélyt kell kínálni a felemelkedésre mindenkinek, ennek legjobb eszköze pedig az igazságos közteherviselés, a hatékony oktatás és szociálpolitika.

Gerstmár Ferenc, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje is indul a veszprémi választáson

– Miben látja a térség – Veszprém és a környező települések – fejlődési lehetőségét? Mely területeken kellene előrelépni, fejleszteni?

– Az LMP a helyi erőforrásokra építő és azokkal hatékonyan gazdálkodó gazdasági modellben gondolkodik. Elsősorban a helyi gazdaság szereplőivel akar stratégiai szövetséget kötni. Az oktatás fejlesztése, a kisvállalkozások és kisbirtokok támogatása vezet ki a válságból, nem a megszorítások. Az energiahatékonysági felújításoknak húzóágazattá kell válniuk. A legolcsóbb és a legtisztább energia az, amelyet nem használunk fel: az LMP éppen ezért az energia megspórolását támogatja. A lakások nagyobb energiatakarékosságot lehetővé tevő hőszigetelése és energetikai korszerűsítése tartósan csökkenti a rezsiköltségeket.

– Veszprémben a munkanélküliség országos szinten alacsonynak számít, a cégeknél a munkaerőhiány azonban jelentős. Hogyan, miként oldaná meg ezt a problémát?

– Vissza kell fordítanunk az elvándorlást. A fiatalok számára vonzóvá kell tenni a környékünkön történő letelepedést a lakhatás megteremtésének elősegítésével, családbarát intézkedésekkel.

– Hol, hogyan tudna lakhatást biztosítani a megyeszékhelyre települő fiataloknak, a cégeknél munkát vállalóknak?

– A Lehet Más a Politika lakhatással kapcsolatos elképzeléseinek középpontjában a közösségi bérlakásszektor kialakítása, a lakhatási támogatások körének bővítése és munkahelyeket teremtő lakásfelújítási program áll. Az LMP a bérlakásszektor fejlesztése céljából támogatja a közösségi lakásügynökség létrehozását és a támogatási rendszer átalakítását. Olyan lakbér-támogatási és bérbeadás-ösztönzési rendszert vezetnénk be, amely érdekeltté teszi a tulajdonosokat – a magáningatlanok tulajdonosait is – üresen álló lakásaik kiadásában szociálisan rászorulók részére is. Veszprémben a kétszázat sem éri el az önkormányzati tulajdonú bérlakások száma, így nem képes kielégíteni a keresletet. Különösen a szociális bérlakások iránt mutatkozik a lehetőségeket jóval meghaladó lakossági igény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!