Kézilabda

2010.12.06. 17:23

Újvárosi bravúros egy pont

Budapest, Dunaújváros - Döntetlen és vereség a két megyei NB IB-s férfi kézilabdacsapat mérlege a hétvégén.

B. Virág Rita

PLER II - KK Ajka
33:23 (18:12)
Budapest, 50 néző. V.: Szegedi, Unyatinszki. Le Belier KK Ajka: Andorka  FARKAS 9, Ignácz 2, Pavelka 2, Erőss 1, JOHN 9, Kovács Zs. Csere: Heizer, Cziráki (kapusok), Ferencsik, Tömör, Hidi, Mékli, Meiczinger. Edző: Kaló Sándor.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 54, ill. 10.
Az ajkaiak kezdtek jobban (1:3), ám hamar egyenlítettek a hazaiak és a vezetést is megszerezték (6:4). A fáradtan és álmosan játszó vendégeken átrohantak a fiatalos, lendületes fővárosiak, akik a szünetre biztos előny tudatában mehettek pihenni. Fordulás után sem változott a játék képe, így a PLER II megérdemelten nyert ilyen arányban is.
Az ellenfél legjobbja: Soproni 8.



Dunaferr II - VBSK
31:31 (16:15)
Dunaújváros, 100 néző. V.: Arnold, Temesi. Várpalotai Bányász SK: Nyári  Nagy 6, Molnár 2, BÁRDOS 6, Mazák 3, SOHA 5, Szöllősi A. 1, Gebhardt 4. Csere: Kosáncki, Hornung (kapusok), MÉREG 1, Lassu, Simon 2, Varga 1. Edző: Szoboszlay István.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 42, ill. 22.
A tabellát látva sima VBSK-győzelmet ígért a párharc, azonban a Dunaújváros öt NB I-es visszajátszóval indult harcba a Bányász ellen. Szoros első félidő után az Újváros négy góllal meglépett. Az utolsó percekben óriási hajrát nyitott a Várpalota és 12 perc alatt ledolgozva hátrányát kiegyenlített, de többre nem tellett, mert véget ért a mérkőzés. Örömteli a fiatal Bárdos játéka, aki hatszor volt eredményes. Összességében értékes pontot szerzett a VBSK.
Az ellenfél legjobbjai: Takács 3, Pulai 8.
A férfi kézilabda NB IB-ben még egyetlen fordulót rendeznek meg 2010-ben. Szombaton 18 órakor a Le Belier a Tökölt, míg a Várpalota a PLER II-t fogadja ugyancsak ebben az időpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!