Kézilabda

2011.04.01. 18:33

Könnyedén és eredményesen

Balatonfüred - Laza, könnyed és eredményes kézilabdával gyűjtötte be a két pontot az NB I-es balatonfüredi együttes péntek este hazai pályán a Dunaújváros ellen.

B. Virág Rita

BKSE-Dunaferr 37:24 (19:9)
Balatonfüred, 400 néző. V.: Bacs, Bán.
Balatonfüredi KSE: SZATHMÁRI - Tombor 1, Kovács Gy. 3,  Sandrk 6, Kis, Salamon 3, PÁSZTOR 8 (1). Csere: SZABÓ, Szász (kapusok), Szöllősi I B., Lelkes, DIORIS 8, NÉMETH 4, Zdolik 1 (1), Kemény 2, Szöllősi II B. 1 (1). Edző: Sótonyi László.
Dunaferr SE: REPOTH - Kurbely, Hajdu  G. 3, Hajdu T. 2, BENMILOUD 8, Bali, SZEPESI 6 (4). Csere: Kovács Zs. (kapus), KUZ- MICSOV 2, Szakcsi, Szabó T., Nagy 2, Pulay 1. Edző: György László.
Kiállítások: 16, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4.
Végleges: Sandrk a 43. percben.

Csak az első negyedóra hozott szoros eredményt (5:3), mert a félidő feléhez érve a Füred kezdett magához térni, és jó védekezéssel, illetve gyors támadásokkal jelentős különbséget harcolt ki, 20. perc: 11:5. A Dunaferr dicséretesen küzdött, a balatoniak pedig tetszetős, szép játékkal fokozatosan növelték a differenciát. Pásztor, Sandrk és a dominikai légiós, Dioris külön harcot vívott a mérkőzés legeredményesebbje címért. A játékrész utolsó másodpercében Sandrk megszerezte a meccs legszebb találatát, a félpályát átlépve hatalmas gólt akasztott a bal felsőbe.

Óriási füredi tűzijátékkal indult a második felvonás, a Sótonyi-fiúk három perc alatt hatszor voltak eredményesek (25:9). Igyekezett felzárkózni a Dunaferr, de egy újabb 5:0-s szériával a Füred visszave- tette a lelkes vendégcsapatot (31:13). Sótonyi edző pályára küldte a fiatalokat, akik sok hibával tarkított utolsó tíz percet produkáltak és így 35:15-ről, vagyis húsz gólról 13-ra csökkent a két csapat közti különbség.

Sótonyi László: - Azt kívánom a Dunaferrnek, hogy meneküljön meg, és remélem, nem utoljára találkoztunk az NB I-ben. Örülök, hogy a tetemes előny birtokában a fiatalokat is pályára küldhettem.
György László: - A körülményekhez képest a tizenhárom gólos vereség elfogadható a számunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!