Kézilabda

2011.09.19. 16:16

Ez dicséretes ''férfimunka'' volt

Veszprém - Megszerezte első győzelmét a Veszprém Barabás KC női NB I-es kézilabdacsapat. Olyan körülmények között nyertek a hölgyek, ami hosszú távon is erőt adhat a társulatnak.

Novothny Ottó

A veszprémiek a bajnoki rajt előtti utolsó pillanatban is kényszerű keretátalakításon estek át. Utoljára hivatkozom erre, de tény: Mehlmann távozása alaposan felforgatta a kialakult játékot, hiszen a helyére klasszikus átlövő nem érkezett.

Ráadásul az Érd elleni összecsapást sérülés miatt a lelátóról nézte végig Emberovics Míra, így aztán tovább bonyolódott a helyzet. Pontosabban szűkült Gyurka János szakvezető és persze a csapat lehetősége: végül Földes Viktória irányított, Farkas Veronika pedig szokatlan szerepben tűnt fel: átlövőként igyekezett helytállni.

Éppen negyven percig tartott, amíg a veszprémiek elhitették riválisukkal, hogy történjen bármi, ők ezt a meccset nem akarják elveszíteni. Tulajdonképpen az egész csapatot fel kellene név szerint sorolni, ha a siker kulcsát keresnénk. Mindenki hozzátett valamit az első két pont meg- szerzéséhez, és nem véletlen, hogy a hozzáértő publikum erre tökéletesen rá is érzett: állva tapsolta végig az utolsó percet, majd hosszasan ünnepelte kedvenceit.

Függetlenül a korábban történtektől, ez a Veszprém Barabás KC olyasmit tud, ami elődeiknél csak nagyon ritkán jött össze: csapatként hajtani és a kedvezőtlen külső körülmények ellenére is egységesen harcolva nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!