Kézilabda

2014.06.10. 11:01

Igazi kézidráma - Kocsmából indult a későbbi óvás

Alsóörs, Úrkút - Kétszer avattak bajnokot idén a megyei női kézilabda bajnokságban. Először az Úrkút SK, másodszor és véglegesen pedig az Alsörs SE ünnepelhetett. Kézidráma három felvonásban.

Horváth Gábor

Korábban már beszámoltunk róla, bírói műhiba miatt újrajátszást rendeltek el az Úrkút _Alsóörs megyei női kézilabdabajnoki döntőn. Az úrkútiak már megünnepelték a címvédést, nyakukba került az arany, a Balaton-partiak pedig talán már ki is aludták a vesztes csatát, mikor kiderült, egy alsóörsi gól nem lett elkönyvelve. Az Alsóörs óvott és a harmadik, mindent eldöntő találkozón kiütötte (17:29) vetélytársát saját otthonában. Az úrkútiak egy olyan bajnokságot veszítettek el, amelyet egyszer már megnyertek. Ezt nyilvánvalóan nem könnyű megemészteni.

- Nem akarok sárdobálásba belemenni, becsületből lejátszottuk a meccset, de a lányok fejben már nem voltak ott - regált a Napló  érdeklődésére Vágfalvi Norbert, az Úrkút SK elnöke.

Az alsóörsiek öröme érthető, éveket vártak arra, hogy végre megtörjék az Úrkút egyeduralmát. Az újrajátszott meccsen rendkívül magabiztos volt a Balaton-parti alakulat  (Fotó: Penovác Károly)

 

- Lezártnak tekintjük a történteket. A vezetőség nagyon büszke a játékosokra, és úgy gondoljuk, hogy erkölcsileg mi vagyunk az aranyérmesek. Gratulálunk az Alsóörs bajnoki címéhez - fogalmazott, hozzátéve: a harmadik meccs megrendezésében jelesre vizsgázott a klub, pedig óriási energiájukat emésztette fel a hatalmas érdeklődésre számot tartó összecsapás szervezése és biztosítása. Kiemelte, a vereség ellenére a szurkolók megünnepelték a csapatot.

- Sokként ért minket a hír idézte fel azt a pillanatot Bognár Kata, az Alsóörs edzője, amikor megtudták: a második meccsen nem volt minden rendben, bírói műhiba történt. A találkozót követő éjszaka jöttek az üzenetek. Ha a Balaton-partiak eltűnt gólját hozzádják a végeredményhez, akkor az automatikusan az Alsóörs bajnoki címét jelentette volna, de a zöldasztalos megoldás helyett újrajátszás rendelt el a szövetség illetékes bizottsága.

Az úrkúti hölgyek szomorúsága és csalódottsága is elfogadható, hiszen már a nyakukban volt az aranyérem, és a legkevésbé sem ők tehetnek róla, hogy játékvezetői műhiba történt

 

- Tudtuk, hogy le kell játszanunk a meccset, és nagyon nehéz volt felkészülni egy újabb úrkúti összecsapásra, de a lányokban volt egy csak azért is érzés. Nagyon akartak a játékosok - mondta Bognár Kata, aki hozzátette: bizonyára az úrkútiaknak is nehéz volt ez az időszak.

- Óriási adminisztrációs hiba történt. Már meccs közben furcsa volt, de akkor azt mondták, helyes az eredmény. Akkor megfosztottak minket attól, hogy ünnepeljünk. A harmadik meccs után senki fejében sem fordult meg, hogy nem érdemeljük meg az első helyet. Nagyon örülünk, különösen azért, hogy ilyen fölényes sikerrel tudtuk bebiztosítani az aranyérmet - zárta mondandóját az alsóörsiek szakvezetője.

Kocsmából indult a későbbi óvás

A párharc első mérkőzését az úrkútiak nyerték meg Alsóörsön 22:20-ra. A címvédő előnyből várta a hazai visszavágót, amelyen be is biztosította bajnoki címét, ám egy el nem könyvelt gól miatt megsemisítették az eredményt. A meccs 21:22-re végződött, ezzel az Úrkút a bajnok, 21:23-al viszont az Alsóörs az első. A dolog kényes, mert a műhibáról egyik csapat sem tehet, és ki tudja, hogy alakult volna a meccs, ha nem veszik el a találat. Érdekesség, hogy a későbbi óvás egy úrkúti kocsmából indult, ahol a bút felejteni ott maradt alsóörsiek a videófelvételen észlelték a hibát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!