Kézilabda

2014.08.05. 11:10

Újra Cell kupa

Veszprém - Húsz ország százhatvanhárom együttese nevezett a nagykorúvá lett Cell Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztiválra, amelyet augusztus 12 és 18 között rendeznek meg a megyeszékhelyen és a közeli városokban.

B. Virág Rita

Öt helyszínen: Veszprémben, Alsóörsön, Balatonfüreden, Várpalotán és Ajkán zajlanak majd a nagyszabású rendezvény küzdelmei. Összesen hét korosztályban hirdetnek majd végső győztest a nőknél és a férfiaknál is.

Ahogy azt már az elmúlt tíz évben megszokhattuk, merthogy Veszprém éppen ennyi ideje házigazdája az eseménynek, nemzetközi mezőny jön majd össze - mintegy húsz országból várják a fiatalokat a szervezők. Ez a létszámot tekintve nagyjából 3500 sportolót jelent majd. Először versenyeznek a kupán svájciak, montenegróiak, izraeliek és, ha a vízumot megkapják, akkor egyiptomiak is.

A kontinens második legnépesebb kézilabda fesztiváljára az Európai Kézilabda Szövetség is kiemelten figyel: tizenkét játékvezetői páros kap lehetőséget arra, hogy részt vegyen a képzésén és adott mérkőzésen nemzetközi vizsgát tegyen.

A tavalyi Cell Cup is nívós, rangos kézi mérkőzéseket hozott (Fotó: Zwicker Tamás)

Természetesen a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) is teljes mellszélességgel támogatja a tornát, s ennek jeleként például öt hátrányos térségből érkező csapat teljes költségét felvállalta.

Az MKSZ játékvezető bizottsága is szeretné kihasználni a lehetőséget, ezért tizennégy bírópáros próbál majd megfelelni a hazai elvárásoknak. A Cell Cup a szövetség Young Referee programjának képzési és vizsgabázisa is egyben.

Természetesen a kézilabdán kívül számos kulturális, szabadidős programmal várják a résztvevőket. Aki szeretné, az online is nyomon követheti a mérkőzéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!