Kézilabda

2014.09.25. 14:15

Kézi-BL: a veszprémi együttes Oroszországban kezd

Egy régi motoros, ám viszonylag ismeretlen vetélytárs otthonában kezdi meg a kézilabda Bajnokok Ligája 2014/2015-ös idényét az MKB-MVM Veszprém KC.

Horváth Gábor

Az orosz Csehovszki Medvegyi otthonában lép szombaton pályára a Veszprém, amely ezzel elkezdi az idény legfontosabb sorozatát, a Bajnokok Ligáját.

- Igazából most kezdődik a szezont, hiszen a BL-szereplés a legfontosabb számunkra, igyekszünk a jelenlegi jó formánkat megőrizni - válaszolta érdeklődésünkre Gulyás Péter, a bakonyiak saját nevelésű jobbszélsője.

- A mostani évad eltér a korábbiaktól, hiszen két nemzetközi sorozatban is részt vesz a csapat.

- Így van. A SEHA-liga felkészít a Bajnokok Ligájára. Győzelmeink csalókák, senki ne gondolja azt, hogy ezekért a sikerekért nem kell keményen megdolgozni. A SEHA nagyobb erőbedobást igényel, mint a magyar bajnokság és jó alapot jelent a BL-nyitányra.

Rettegj Európa! A Veszprém készülődik, a bakonyiak ezúttal aligha érik be az elődöntőbe jutással (Fotó: Penovác Károly)

- Remek formában vannak, ami jó jel Moszkva előtt.

- Igen, az a célunk, hogy megőrizzük az elmúlt hetekben mutatott formát. Azt gondolom, hogy a védekezésünk nagyon jó és támadásban is egyre jobban alakulunk. A rengeteg utazás ugyan fárasztó, de mint említettem, megéri, hétről hétre jól felkészített ellenfelekkel küzdünk egy kiegyensúlyozott ligában.

- Milyen erőt képvisel most a Csehovszki?

- BL-csapatról van szó, úgyhogy erős, viszont egy kissé rutintalan, fiatal társaság. Mi mindenesetre alaposan felkészülünk belőlük is.

- És milyen erőt képvisel az új Veszprém?

- Szerintem nagyobbat, mint tavaly. Komplett, profi játékosok érkeztek a nyáron, mindent tudnak a kézilabdáról, csak rendszerbe kell illeszteni őket. Nagy előrelépést jelentenek. Úgy vélem, erősödtünk, de ez jövő tavaszra fog igazából kiderülni.

Alaposan átalakult az orosz ellenfél

A C csoportban szereplő veszprémiek pénteken indulnak útnak, a Csehovszki Medvegyi elleni mérkőzés szombaton, magyar idő szerint 16 órakor kezdődik. A színorosz csapat az utóbbi időben jelentősen átalakult, a bakonyiak a találkozó esélyesei. Az MKB-MVM BL-hatosában a hétvégén Celje (szlovén) -Vardar Szkopje (macedón) és RN Löwen (német) -Montpellier (francia) párharcokat rendeznek. A Veszprém október 4-én lép először hazai környezetben pályára, a Löwent fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!