Kézilabda

2015.03.31. 09:58

Kézilabda: A Veszprém szinte biztosan megmenekült a kieséstől

Megyei körkép – Kikapott a Várpalota Veszprémben a férfi kézilabda NB I/B legutóbbi fordulójában. A Bányász szerint azonban ennél jóval többről van szó, mert a játékvezetők döntően befolyásolták a végeredményt.

B. Virág Rita

Veszprém U23-VBSK 26:25 (12:11)

Veszprém, 100 néző. V.: Kovács, Mándli. Veszprém U23: KISÉK M. - Fekete 6, Tomic 2, SZTÁRAI 4, FÜZI 4, Pócz Nagy 2, Szücs 2. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Karajz, Szeitl, Schmid 2, Marton B., TÓTH 4, Molnár B., Márton, Dávid. Edző: Pinizsi Zoltán. Várpalotai Bányász SK: Szász – Németh, Tolnai 3, Soha 7 (6), Szabó P. 1, Mazák 9 (3), Gáspár. Csere: Lakatos (kapus), Nagy  A., Seck, Veres 4, Galambos 1. Edző: Kaló Sándor.

Kiállítások: 6, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 11/9.

Izgalmas és szoros végjátékot hozó mérkőzésen szerezte meg a Veszprém a két pontot. Az első félidő kiegyenlített játéka után a második játékrész közepére négy góllal meglógott a házigazda stabillá váló játékának köszönhetően, ám a palotaiak feljavuló védekezésével hamar elolvadt a különbség. A végjátékban jó egyéni megoldásokkal sikerült megnyernie a veszprémieknek a meccset.

Kaló Sándor hozzátette, nagyon sajnálja, hogy a játékvezetők befolyásolták a végjáték végkimenetelét. Nem tud napirendre térni afölött, miként vezetheti két veszprémi sípmester a kiesés sorsáról döntő rangadót.

- Nehezen tudok odaállni a játékosok elé, hogy dolgozzanak keményen és legyenek fegyelmezettek, amikor a bírók eldöntik, hogy kinek adják a két pontot. Ugye nem arra neveljük a fiatalokat, hogy ha nem tudnak nyerni, akkor majd elintézik a játékvezetők? Ez nem mutat előre, sem a sportban, sem az életben – hangsúlyozta a rutinos szakvezető.

Kaló Sándor elmondta, korábban mindig segítette egymást a két klub, most azonban hiába kérték, hogy ne pénteken legyen a mérkőzés, mert a játékosaik többsége munkából érkezne, a veszprémiek válaszra sem méltatták őket.

A veszprémi egyesülettől azt a tájékoztatást kaptuk, a csarnok elfoglaltsága miatt nem tudták más napra áttenni a bajnokit, amelynek időpontja már január óta ismert volt, de csak két hete jelezte a problémát a VBSK. Pinizsi Zoltán, a Veszprém U23 szakvezetője annyit mondott, nem befolyásolták a játékvezetők döntően a meccs végeredményét, és játékosait mindig a sportszerűségre, a küzdeni tudásra nevelte.

- Bízunk benne, hogy a két egyesület közti jó viszony továbbra is fennmarad és a probléma mielőbb megoldódik – fogalmazott Pinizsi.

Budaörs U23-BKSE U23 17:27 (7:13)

Budaörs, 300 néző. V.: Bócz, Wiedemann. BKSE U23: KISS - Déber 2, FALUVÉGI 7, LIGETVÁRI, VASVÁRI 1, Törteli 3, Lestál. Csere: BORBÉLY (kapus), Nemes 3, Németh 3/1, Győri 3/1, Keresztes, Kátai 3, Csépányi, Vágner 1, Pethő 1. Edző: Kárpáti Krisztián.

Kiállítások: 14, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/2.

Csak hét percig volt izgalmas a találkozó (3:3), utána beindult a füredi henger és a 21. percben már 3:10 állt az eredményjelzőn. Kiss remekül teljesített a kapuban és a védekezés is jól működött. A második játékrész elején nehezen lendült be a Füred (8:14), de miután öt percen át folyamatosan emberhátrányban játszott, s a különbség így sem csökkent, az már végképp megpecsételte a hazaiak sorsát. Az utolsó pillanatokig nem lankadt a figyelem, se a védekezésben, se a támadások befejezésekor, így meggyőző különbséggel nyertek a balatoniak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!