Kézilabda

2015.07.23. 08:29

Augusztus végén rajtol a SEHA-Liga

Veszprém - Az első fordulóban a szlovák bajnok otthonában, a Tatran Presov ellen kezd a SEHA-Liga címvédője, a veszprémi férfi kézilabda együttes.

B. Virág Rita

Többek között ez is kiderült a SEHA-Liga szerda esti elnökségi ülésén.

A vezetőség arról is döntött, hogy a 2015/16-os idényben szintén tíz együttes vesz részt a pontvadászatban. A tavalyi csapatok közül nem indul a macedón Metalurg Szkopje és a szerb Radnicki. Helyettük viszont éppen Macedóniából és Szerbiáról érkeznek új csapatok. A két újonc, a Zomimak, amelynek jelenleg felújítják a csarnokát, így a meccseit a munkálatok befejezéséig Szkopjéban tartja, valamint a szerb kupadöntős és bajnoki második Spartak Volput pedig szabadkai alakulat.

Az új SEHA-szezon az augusztus 28-29-ei hétvégén rajtol. Az első forduló sorsolását már nyilvánosságra is hozták. Eszerint a címvédő veszprémiek a szlovák bajnok Tatran Presov ellen kezdenek, a Vardar macedón rangadón fogadja a Zomimakot, de a két horvát gárda is egymással került szembe, vagyis a Nexe a PPD Zagrebbal találkozik. De a szerbeknél is Spartak Volput-Vojvodina derbivel kezdődik az évad. A bosnyák Borac pedig a fehérorosz Meshkov Bresthez utazik.

Azt is megtudtuk, a liga lebonyolítási rendje nem változik, az alapszakaszban 18 találkozót játszanak, majd a legjobb hat jut a rájátszásba, itt alakul ki a Final Four mezőnye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!