Kézilabda

2015.08.08. 18:47

Döntőben a címvédő Veszprém

Ehingen, Veszprém – Újra az aranyéremért játszhat a veszprémi férfi kézilabda együttes a hagyományos Sparkassen Kupán, miután mindkét csoportmérkőzését megnyerte.

B. Virág Rita

Carlos Ortega tanítványai, a kupa címvédői, a tornát a román bajnok, Nagybányával kezdték. A keretből hiányzott májusi kéztörése után Cristian Ugalde és a szakvezetés taktikai okokból Momir Ilicet is pihentette. Az első játékrészben meglepetésben a Baia Mare szinte végig vezetett, így minimális előnnyel az Iváncsik Tamást, Tatai Pétert és Uros Vilovskit is a soraiban tudó gárda vonulhatott pihenőre (14:15). Szünet után aztán Nagy László gyorsan egalizált, Palmarsson és Iváncsik Gergő góljaival pedig már a bakonyiak nee mellett szerepelt a magasabb szám (17:15).

A magyar bajnok öt góljára nem érkezett válasz és ezzel a rohammal a veszprémiek el is döntötték a meccset.

Este a másik csoportmeccsen a német Füchse Berlinnel mérte össze erejét a Veszprém. Ezen a derbin szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hol a német, hol a magyar egység vezetett egy-két góllal, de nagyobb különbséget egyik félnek sem sikerült kiharcolnia. Az első félidő végén 13:11-re mentek a berliniek.

Fordulás után sem változott a játék képe. Nagy taktikai csata és küzdelem zajlott a pályán. A hajrához 21:21-es eredménnyel érkeztek el a csapatok.

Ilic hétméteresére még Jesper válaszolt, azonban Zeitz és újra Ilic is betalált (22:24), sőt Lékai Máté háromra hizlalta a differenciát az 55. percre (22:25).

Jesper gólja után Iváncsik Gergő megszerezte ötödik találatát, s ugyan még feljegyezhettünk egy berlini gólt, de a győzelem végül a veszprémieké lett.

A legeredményesebb veszprémi Momir Ilic volt nyolc góllal. A berliniek közül Elisson Bjarki öt találatig jutott.

Hogy ki lesz a Veszprém ellenfele a döntőben, az csak késő este derül ki, ugyanis 20.50 órától rendezik a PPD Zagreb-THW Kiel összecsapást. A győztes a fináléba jut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!