Kézilabda

2015.08.16. 10:40

Cell Cup: hétfőn este megnyitó

Veszprém - Ugyan a csapatok fogadása már vasárnap megkezdődött, de a Cell Cup kézilabda fesztivál hivatalos megnyitóját hétfőn este nyolc órakor tartják a Veszprém Arénában.

B. Virág Rita

Öt város, tíz sportcsarnokában küzd majd meg öt kategóriában a mintegy százhatvan csapat. Közel hatszáz mérkőzést tartanak majd Várpalotán, Veszprémben, Ajkán, Alsóörsön és Balatonfüreden.

A szervezők huszonegy országból várják a kézilabdásokat, közel ötezer résztvevőt.

A Cell Cupot az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kiemelten támogatja, a Young Referee program miatt. A fesztiválon 10 nemzetközi, tehetséges játékvezetői párosnak biztosítanak lehetőséget a fejlődésre. A sípmestereknek egész héten továbbképzést tartanak, a mérkőzéseken pedig a tanulók megmutathatják, mit is tanultak az elméleti oktatáson.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) tizennégy párost delegál az eseményre, hasonló célzattal.

A csapatok nagy része vasárnap már megérkezett, de akad, aki csak hétfőn foglalja el a szállását.

Ugyan a megnyitó gálát csak hétfőn este nyolc órakor tartják a Veszprém Arénában, a küzdelmek már délelőtt megkezdődnek. Megyénkből szinte minden kézilabda bázis képviselteti magát a különböző korosztályokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!