Kézilabda

2016.02.04. 18:54

NB I/B: a Veszprémi KSE az éremért, a VBSK a kiesés ellen küzd

Megyei körkép - A hétvégén folytatódik a férfi kézilabda NB I/B tavaszi szezonja. Veszprém megyét négy együttes képviseli, amelyek közül a Veszprémi KSE az éremért, míg a Várpalotai BSK a kiesés ellen küzd.

B. Virág Rita

Körképünket kezdjük a leggyengébb csapattal, a Várpalotával, amely ősszel egyetlen győzelmet sem tudott szerezni, sőt, pontra sem telt az erejéből. Cseh Ferenc edző tanítványai nincsenek azonban teljesen reménytelen helyzetben, mert az előttük álló Szigetszentmiklós hatpontos, míg az Alba Regia nyolc egységet gyűjtött. Egy jó sorozattal tehát befogható mindkét rivális. A VBSK hazai pályán kezdi a tavaszt, a SZESE Győrt fogadja szombaton 18 órától.

A tizedik helyről várja a folytatást az MKB Veszprém U-23-as együttese. Éles József tanítványai elég hektikus teljesítményt nyújtottak az első félévben, de ez természetesen a rengeteg meccsel és a rutintalansággal magyarázható. A tíz pontot szerző veszprémiek is otthon kezdik a tavaszt, szombaton a jelenleg harmadik helyen álló Csurgói U-23-at látják vendégül 18 órától.

Az MKB Veszprém U-23-as csapata (pirosban a labdával Füzi) szeretne néhány helyet javítani tavasszal
Fotó: Penovác Károly

A Balatonfüredi KSE U-23-as gárdája felemás érzésekkel fejezte be az őszt. Tizennégy pontot játszott össze, amit hat sikerrel, két iksszel és öt vereséggel gyűjtött össze. Kárpáti Krisztián tanítványai bárkire veszélyesek, ezért nem kizárt, hogy versenyben lesznek az éremért. Szombaton a Vecsést fogadják 18 órától.

Az újonc, ám annál rutinosabb kézilabdázókkal felálló Veszprémi KSE a negyedik helyről indul tovább. Zsigmond György csapata csak kétszer kapott ki, viszont öt döntetlent szerzett, ami a legtöbb a mezőnyben, és hatszor győztesen hagyta el a pályát. A VKSE eddigi szereplésére nem lehet panaszunk, két pontra áll a dobogótól, az első helyezett Dabastól pedig hét választja el. Vasárnap idegenben szerepelnek a veszprémiek, Tatán 17 órától küzdenek a két pontért.

Az NB I/B nyugati csoportjának góllövőlistáján az előkelő második helyen áll a Várpalotai Bányász szélsője, Galambos Bence. A kézilabdás 13 mérkőzésen összesen 84 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Érdekesség, hogy a téli szünetben a Veszprémi KSE megszerezte a gólkirályjelöltet, az Alba Regiától elcsábította Patkós Pétert, aki eddig 86 gólt ért el az ősz során. A VKSE-s Márton Balázs most a hatodik helyen áll (69 gól).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!