Kézilabda

2016.04.07. 10:45

Az olimpiai- és világbajnoki címvédő ellen

Balatonfüred, Budapest - A világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda válogatott Budapesten, míg a B csapat Balatonfüreden gyakorol a közös feladatokra.

B. Virág Rita

A nemrégiben kinevezett új magyar szövetségi kapitány, Javier Sabate a héten Budapesten tart összetartást a nemzeti csapatnak. A keret pénteken viszont Franciaországba utazik, ahol az olimpiai- és világbajnoki címvédő házigazdákkal méri össze erejét. A találkozót szombaton 16.30 órakor rendezik Toulonban.

A francia szakvezető Claude Onesta keretében nem szerepel a kisebb sérülésse bajlódó világklasszis Nikola Krabatic, de Kevynn Nyokas sem tudja vállalni a játékot.

Azért nem maradnak sztárok nélkül a gallok, hiszen a kapuban a legendás Thierry Omeyer állja majd útját a magyar rohamoknak. A jobbszélen a PSG villámléptű játékosát, Luc Abalot sem kell különösen senkinek bemutatni, de a rutinos irányítót, Daniel Narcisset sem. A Flensburg karmesterének, Kentin Mahénak is jól cseng a neve a legjobbak között, vagy az átlövő William Accambray is remek játékos.

Javier Sabate korábban azt nyilatkozta, ha Magyarország részt akar venni a januári Európa-bajnokságon, akkor most nem lehet kísérletezgetni, a létező legerősebb kerettel kell nekivágni a Szerbia elleni selejtezőnek. Így aztán visszakerült a keretbe például Ilyés Ferenc, vagy Fazekas Nándor, Iváncsik Tamás, Lékai Máté és Császár Gábor is.

A szerbek elleni selejtezőt majd júniusban rendezik, addig a válogatottnak meg kell ragadni minden alkalmat arra, hogy minél inkább összecsiszolódjon. A franciák elleni ütközet erre különösen jó lehetőség lesz.

Míg a társaság Budapesten gyakorolt, addig az Európai Kézilabda Szövetség elkészítette a közelgő Európa-bajnoki selejtező sorsolás kiemelését. Eszerint a magyar válogatott a második kalapba kapott besorolást, vagyis a vele egy csoportban lévő Macedóniát, Norvégiát, Oroszországot, Szlovéniát, Fehéroroszországot, valamint Ausztriát biztosan elkerüli.

A sorsolást egyébként április 14-én tartják Dubrovnikban. Hét négyes csoportot alakítanak majd ki, ahonnan a kvartettek első-két helyezettje, illetve a legjobb harmadik jut majd ki a 2018-as horvátországi Eb-re.

Füreden négy válogatott meccset játszanak. Részletek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!