Kézilabda

2014.10.15. 12:40

Sótonyi Lászlót váratlanul érte a szövetség felkérése, de megtisztelőnek tartja

Veszprém - Sótonyi Lászlót nevezték ki az újonnan megválasztott férfi kézilabda szövetségi kapitány, Talant Dujshebajev mellé edzőnek. A veszprémi szakember kíváncsian várja a kihívásokkal teli közös munkát.

B. Virág Rita

- Váratlanul ért a szövetség felkérése, azonban nagyon örültem neki. Vetési Iván elnök úr személyesen hívott fel, és vázolta a lehetőségeket. Megtiszteltetésnek érzem, hogy rám gondoltak és remélem, jól tudunk majd együtt dolgozni Talant Dujshebajevvel - kezdte Sótonyi László.

Sótonyi és Dujshebajev játékos pályafutásuk során többször néztek már egymással farkasszemet ellenfélként, közös csapatban azonban még sosem dolgoztak együtt. Mint kiderült, Sótonyi épp akkor igazolt a spanyol Santander alakulatához, amikor Dujshebajev távozott onnan.

- Játékosként mindig is az egyik példaképem volt, hiszen a világ egyik legjobbja volt. Egyedülálló fizikai adottságai, játékintelligenciája, céltudatossága a többiek fölé emelte. Most edzőként sem véletlenül tartozik a kimagaslók közé. Mindenáron való győzni akarás, alapos szakmai felkészültség jellemzi. Úgy érzem, a játékfilozófiánk is hasonló, ő is azt vallja, lépésről, lépésre, mérkőzésről, mérkőzésre kell haladni a célunk felé - jellemezte Sótonyi az új szövetségi kapitányt.

Sótonyi László nagyszerű munkát végez klubcsapatainál, a kézilabda-szövetség is felfigyelt erre (Fotó: Penovác Károly)

Sótonyi Lászlót természetesen megkérdeztük arról is, mit gondol, elérhető, teljesíthető feladatokat kaptak-e a szövetségtől. Erre a szakember úgy reagált, amíg bármilyen esély is mutatkozik az olimpiai szereplésre, addig mindent el kell követni, hogy megvalósítsuk a céljainkat.

- Nem papírforma feladatokat kaptunk, de nem is lehetetlen küldetésről van szó. Először az Európa-bajnoki selejtezőket kell győztesen megvívni, hiszen csak így tudunk továbblépni - magyarázta a tréner.

A válogatott október 29-én szerepel először az új szakmai stábbal, a Portugália elleni EB selejtezőn. Az már biztos, hogy a csapat egyik legjobbja, Nagy László sérülés miatt kihagyja ezt és a soron következő, ukránok elleni találkozót is.

- Nagy Laci nyilvánvalóan alapembere a válogatottnak. Bármilyen fájó is a hiánya, meg kell próbálnunk pótolni őt. Azzal a tizenhat emberrel kell kivívnunk a továbbjutást, akik rendelkezésre áll. Annyit elárulhatok, Dujshebajev 28-as bő keretében lesznek meglepetések, de ez így természetes. Kíváncsian várom a közös munkát. Örülök, hogy az egyik legjobb edzővel dolgozhatok együtt, az ilyen kvalitású emberektől mindig szívesen tanulok.

Portugália és Ukrajna ellen kezdenek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!