Kosárlabda

2010.12.01. 18:52

Nincs idő pihenni, két meccs következik

Veszprém, Pápa - Az NB IB-s kosárlabda- bajnokságban sűrű a program. A pápaiak nagy csatában megnyerték korábbról elhalasztott mérkőzésüket a Győr ellen. Pénteken a veszprémiek rangadót játszanak, és a pápaiaknak is vasárnap már dolguk van: a Hegyvidék együttesét fogadják.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC két idegenbeli sikert követően az örök rivális Sopront lát- ja vendégül holnap 18.30 órakor.
- Korábban is már említettem: újbudai és nagykanizsai győzelmünk csak akkor ér valamit, ha a soproniakat is fellülmúljuk - kezdte Molnár István, a VESC mestere.  - Ugyanakkor ellenfelünk az egyik legstílusosabb, legjobb szerkezetű csapat. Közös, egymás elleni múltunk alapján mondhatom, hogy kétesélyes a meccs, korábban is előfordult már mindenféle eredmény kettőnk csatáján.

- Ebben az esetben szokott minden a pillanatnyi formán múlni.

- Azt gondolom, hogy ez most is így lesz. Csaplár Nagy személyében hatalmas centerük van, tehát a lepattanószerzésben előnyben lesznek. Ráadásul Bovánovics Miklós játéka egyelőre bizonytalan, noha háromheti edzetlenség ellenére is biztosan tudna segíteni. Reménykedünk. Emellett a jobb dobóforma lehet még döntő befolyással az események alakulására. Bízom benne, hogy szurkolóink is mellettünk lesznek, és folytatjuk remek sorozatunkat. A Pápa Motax Autó KC a győriek elleni győzelmet követően vasárnap 18.30-kor a Hegyvidék alakulatát fogadja majd.

- Ellenfelünk harcos csapat, szinte az összes tehetséges budapesti fiatalt leigazolták, szerb edzőjük van, szóval nehéz összecsapás lesz  mondta Vajda József, a pápaiak szakvezetője.  Fel kell vennünk a kesztyűt, mivel ezt a mérkőzést mindenképpen szeretnénk megnyerni. Ha ez sikerül, akkor a rájátszás előtt biztos a helyünk a legjobb nyolc között,  és számunkra ez lehet csak a cél. Utána már nyugodtabban várhatjuk a bajnoki folytatást, illetve sérültjeinket, betegeinket is "rendbe rakhatjuk".

Pápa KC-Győr
92:86 (11:15, 24:21,
 17:19, 23:20, 17:11)
Pápa, 200 néző. V.: Forrai, Sabáli, Magyari. Pápa: Fülöp 93, Ács 17, Horváth R. 1, Henrik 28/3, Feigl 2. Csere: Vajda, Pető, Perger, Nagy, Sonyák 23/6, Horváth A., Szupper 12/6. Edző: Vajda József. Győr: Csiszár 8, Csaplár Nagy 34/3, Bogdán, Horváth G. 17/3, Papp 186. Csere: Szigeti 2, Baruta 2, Marosi 3, Balogh 2. Edző: Laky Tibor.
Kipontozódott: Szigeti 36., Horváth G. 39., Balogh 40., Feigl 41., Csaplár Nagy 42., Csiszár 45., Papp 45. percben.

Gyengén kezdtek a vendéglátók, a kialakított helyzeteket elhibázták, 7. perc, 6:13. A játékrész végéig a különbség megmaradt. Érdekesség, hogy az expápai Bogdán Erik a szünetben rosszul érezte magát, a csapatorvos nem engedte tovább játszani. A folytatásban teljesen más sebességgel küzdő hazai alakulatot láthatott a nagyérdemű, Ács és Sonyák ekkor már pontosan célzott, így pillanatok alatt fordítottak, 17. perc: 27:26.

Ám a győriek szívósan harcoltak és ki is egyenlítettek, sőt előnnyel fordulhattak. A félidőben 35:36-ot mutatott az eredményjelző. A hosszabb szünetet követően felváltva estek a kosarak, Csaplár Nagy uralta a palánk alatti területet, a vendéglátók pe- dig elsősorban távolról voltak eredményesek (noha nem jó százalékkal dobtak), 29. perc: 53:55. A negyedik negyedben kiélezett csata alakult ki, fej fej mellett haladtak a résztvevők, 36. perc: 66:65. Ezután a házigazdák sorozatban hagyták ki a büntetőket, így a győriek ismét előnyt gyűjtöttek. Az utolsó pillanatban Sonyák az első büntetőt bedobta, a másodikat kihagyta, Ács közelről a gyűrűbe talált, hosszabbítás következett, 75:75.

A rájátszás öt percében már csak a pápaiak voltak a pályán, Henrik tíz pontjával eldöntötte a mérkőzést.
Küzdelmes, helyenként túl kemény összecsapáson a sérülésektől és betegségektől sújtott hazai csapat nehezen nyert a szomszéd vár ellen.

Vajda József: - Örülök az újabb győzelemnek, de hogy vasárnap kivel fogunk játszani, azt még nem tudom. A kosárlabda és a harcművészetek nagyon messze állnak egymástól, ezen a meccsen ez nem így volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!