Kosárlabda

2012.04.19. 06:44

Szeretnék letudni a harcot

Veszprém - A Nagykőröst fogadja pénteken 18.30-tól a Veszprémi Egyetem SC NB I/B-s kosáregyüttese, amely az alsóházi, a 9-16. helyért zajló rájátszásban érdekelt.

B. Virág Rita

A versenykiírás szerint az alsóházi csapatok kuparendszerben mérkőznek meg egymással a helyezésekért. Az első körben a veszprémieknek a Nagykőrös jutott ellenfélként, amelyet idegenben sikerült 81:80-ra felülmúlni. A két győzelemig tartó párharc pénteken folytatódik, és amennyiben nyer a Veszprém, úgy készülhet tovább, várhatóan a TF ellen.
 
- Továbbra is csalódottak vagyunk, miután nem sikerült a négy közé jutni, azonban szeretnénk bebizonyítani, hogy csupán egy rossz periódus van a hátunk mögött. Érthető hát, ha nem két számjegyű, hanem egy számjegyű helyezésben gondolkodunk - szögezte le Szájer József, a veszprémiek szakvezetője. - Ennek érdekében minél hamarabb, lehetőleg már pénteken szeretnénk letudni a Nagykőrös elleni párharcot.

- Az idegenbeli siker kötelezi is önöket.

- Nem vagyunk egy súlycsoportban a Nagykőrössel, ezért hazai környezetben is természetesen győzelemre számítok.

- Úgy tűnik, igazuk van a bajnoki lebonyolítási rendszert kritizálóknak: keleten nincs annyi jó csapat.
 
- A nyugati régió jóval kiegyensúlyozottabb volt az alapszakaszban. Nekünk élet-halálharcot kellett vívnunk minden fordulóban, keleten a legjobb négy pedig besétált a felsőházba. A következő körben is várhatóan nyugati csapat vár ránk, a TF-fel kell majd csatáznunk.

- Teljes a pénteki meccsre készülő keret?
 
- Sajnos Oltárczy Máté továbbra is sérült. A hiányát főleg a mezőnyposztokon érezzük meg, a rotációs lehetőségeink alaposan beszűkültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!