Kosárlabda

2014.08.27. 11:40

Egyelőre futnak a kosarasok

Pápa - Megkezdte a felkészülést a Motax Concordia Pápai KC NB I/B-s kosárlabda csapata is. Az együttes egyelőre elsősorban állóképességi munkát végez, a labdát még hanyagolják .

Novothny Ottó

A csapat mestere Vajda József elmondta, hogy sokat dolgoztak azon, hogy megtalálják Kálmán László utódját, végül két jól felkészült játékost igazoltak: Simon László (28 éves) Szombathelyről, Kutasi Gergely (30) Körmendről érkezett.

- Tíz évnél is többet kosarazott nálunk Ács Péter, akinek megköszöntük eddigi munkáját, mert befejezte pápai pályafutását. Ő volt a csapatkapitány is nálunk, az elmúlt időszakban rengeteg siker részese, sőt időnként főszereplője volt - mesélte Vajda József.

Érdekesség, hogy a hírek szerint a korosztályos válogatott, jelenleg éppen a kínai Ifjúsági Olimpián a válogatottban streetballozó Horváth Kristóf az MTK Törökbálintban szeretné folytatni pályafutását.

A pápai kosárlabda csapat megkezdte a felkészülést az október elején induló bajnokságra (Fotó: Penovác Károly)

Ugyanakkor a pápaiak nem változtatnak a korábbi jól bevált gyakorlaton és változatlanul több saját nevelésű fiatalt is szeretnének beépíteni a csapatba. Ennek érdekében több ifjú is a társulattal készül, például Horváth Ádám is, aki sérüléséből felépülve lehet hasznos tagja az alakulatnak.

A pápai együttes ugyanakkor megtartotta az idősebb, rutinosabb kosárlabdázóit is, így lépnek majd pályára saját rendezésű hagyományos tornájukon, mellyel egykori elnökükre emlékeznek. A szeptember végi Balogh József emlékversenyen várhatóan két vendégklub társaságában meccselnek majd. Addig is több edzőmérkőzésen is pályára lép a Motax KC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!